NK Široki Brijeg: Očekujemo bolje izdanje na proljeće

GNK Dinamo, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg

Po ranijem planu, jučer je 12-13 nogometaša Širokoga Brijega, većinom igrača iz blizine, obavila liječničke preglede u mostarskoj poliklinici Vitalis, a danas će isto učiniti nogometaši iz Splita, Sinja, Rijeke, Zagreba, središnje Bosne...

U srijedu prvi trening

- U srijedu smo planirali prvi zajednički trening. Ne znam još u koliko sati, to će reći trener Goce Sedloski koji bi trebao doći iz Skoplja u međuvremenu... Inače, dio nogometaša, njih 17-18 počelo je s treninzima još prije Božića, kako bi spremni stigli na početak priprema. I bit će spremni, rekao nam je jučer Denis Ćorić, pomoćnik Sedloskog, koji je s nogometašima radio na Mostarskom blatu, kako na igralištu tako i u teretani te u dvorani Mandić.

S Ćorićem nogometaše je "mučio" i kondicijski trener Mate Brekalo. Ostali nogometaši trenirali su također u mjestima boravka:

- Očekujem puno bolje izdanje naše momčadi na proljeće nego je viđeno jesenas, kada smo igrali s puno novih nogometaša nakon što je ljetos iz svlačionice "nestalo" 6-7 nogometaša iz prošle sezone. Otišao nije nitko, stigli su novi, ali provjereni igrači Ivan Enin, Ante Hrkać i Zvonko Pamić. Enina Sedloski dobro poznaje, bio mu je trener u Rigi. A Pamić je napokon zdrav. Znam kako se i on zimus dobro spremao. Nogometaš koji je bio dobar u Dinamu, ali ga je sputavala ozljeda, zatim je igrao za 2-3 bundesligaša, ne može biti slab nogometaš. Uz ostalo, moguće da se momčadi priključe neki mladi, nadareni nogometaši iz naše Škole nogometa...

Turčin potpuno zdrav

A u kakvu je stanju Tomislav Turčin?

- On je ljetos odigrao nekoliko zapaženih utakmica, ali protiv Čelika se ozlijedio. Sada je potpuno zdrav i spreman. Trebao bi biti veliko pojačanje za proljeće. I ne samo on. Petar Franjić stigao je ljetos kasno, iza njega je također bila teža ozljeda. Vidjeli smo svi kada je zaigrao pri kraju jeseni da je "paklen" igrač. Od njega također puno očekujemo, kaže Denis Ćorić. 

Večernji list