NK Široki Brijeg: Do pobjede protiv Olimpije smo došli časno, sportskom borbom

Nogometaši, stručni stožer, uprava i navijači Širokog Brijega sa zaprepaštenjem su primili vijest koju je lansirala njemačka televizijska kuća ARD o navodnom namještanju prve utakmice prvoga pretkola Europske lige Olimpija-Široki Brijeg 0:2 a na temelju indicija da je na azijskim kladionicama za pobjedu Širokog Brijega uplaćeno 4 milijuna eura.

Tu vijest prenijeli su mediji i internetski portali u više europskih zemalja izvlačeći iz konteksta vijesti bombastične naslove koji su upereni protiv našeg kluba. Ističemo, NK Široki Brijeg je časno, sportskom borbom došao do uvjerljive 2:0 pobjede protiv Olimpije u Domžalama a u uzvratu još uvjerljivije 3:0 za nas.

U dvije utakmice  smo apsolutno nadigrali Olimpiju i zasluženo prošli dalje. Sportskom borbom došli smo i do 2:2 rezultata protiv Austrije u Beču u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige. Lansiranjem vijesti ARD-a prije naše uzvratne utakmice u četvrtak nanosi se velika šteta našem klubu i pokušava skrenuti pozornost s priprema za utakmicu.

Odlučno odbacujemo svaku pomisao da klub ima ikakve veze s namještanjem rezultata spomenute utakmice, pozivamo mjerodavna tijela Uefe i državna tijela da istraže sve indicije ako one postoje, a razmišljamo i o podizanju tužbe redovitom sudu protiv svih onih koji žele insinuacijama i neprovjerenim indicijama bacitzi ljagu na ime našeg kluba i njegove velike sportske rezultate ostvarene isključivo sportskom borbom na terenu", zaključuje se u priopćenju.