NK Gošk: Važnost susreta jamči otvorenu igru

zrinjski gošk
Feđa Dudić, mladi trener premijerligaša iz Gabele, ne odustaje od svojih pravila. Po već ustaljenom redu, subota prijepodne rezervirana je za trening.

Značajna utakmica

Tako je bilo i uoči za njih važne utakmice protiv zeničkog Čelika. Za GOŠK je ta utakmica prvenstveno važna, jer pobjedom bi tri kola prije kraja definitivno osigurali ostanak u Premijer ligi BiH. S druge strane, za Zeničane je susret rezultatski još značajniji. Čelik ne smije izgubiti utakmicu ako želi sačuvati kakve-takve izglede za ostanak u nogometnoj Premijer ligi. Uistinu više nego dosta razloga. Dakle, Gabeljani pobjedom rješavaju ne samo svoju sudbinu, nego i definitivno ‘tope' Čelik, izravnog konkurenta za ostanak u Premijer ligi. Ulog je uistinu velik, pa iz Zenice najavljuju i pohod navijača danas na jug Hercegovine. Navodno dolaze najmanje dva navijačka autobusa iz Zenice.

Nakon odrađenog subotnjeg treninga, Feđa Dudić, trener lavova, bio je jezgrovit:

- Situacija u momčadi je odlična, nemamo kartoniranih igrača, lista ozlijeđenih svela se na samo dva imena - Anković i Deak, međutim, na slatkim sam kukama - koga staviti u ekipu? Momci koji su igrali u Tuzli dali su maksimum u svakom pogledu, ispunili sve zadatke, a imamo još nekoliko spremnih igrača. Iskreno, do početka utakmice neće se znati sastav, kombiniram kako bi bilo najbolje, svi su u rosteru, osim ozlijeđenog dvojca - kaže Dudić koji je u pogledu same utakmice rezolutan:

- GOŠK ide na pobjedu, Čelik nema što izgubiti, što jamči otvorenu i borbenu utakmicu. Neće tu biti prostora za kalkulacije, nama trebaju bodovi da se osiguramo, a Čeliku za ostanak. Bez obzira na važnost utakmice za obje momčadi, mislim da će nogomet profitirati, a bolji neka pobjedi, nadam se da ćemo to biti mi - zaključuje Dudić.

Pripreme uprave

Valja reći kako se za ovu utakmicu temeljito priprema i uprava GOŠK-a, pa je tako i Upravni odbor u četvrtak održao sjednicu na kojoj su podijeljena zaduženja kako bi, bez obzira na rezultat, sve proteklo sukladno nogometnim pravilima. Utakmica GOŠK - Čelik igra se danas na stadionu ‘Perica Pavlović' u Gabeli, a počet će u 16.30 sati.

vecernji.ba