Nicolas Anelka: Želim zadržati svoj integritet

Nicolas Anelka, francuz, Europski židovski kongres, West Bromwich Albion, komičar Dieudeonne, antisemitizam, rasizam, Nicolas Anelka, rasnu i vjersku referencu, antidiskriminacijski  pravilnik FA, nadimak mrgud, Nicolas Anelka, raskid ugovora, takozvani quenelle pozdrav, antisemitski čin
Nakon razgovora s vodstvom kluba rečeno mi je kako se mogu vratiti u momčad pod određenim uvjetima s kojima se ja ne mogu složiti. Kako želim zadržati svoj integritet, odlučio sam se osloboditi ugovora s WBA, objavio je Anelka.

Nakon što je postigao pogodak protiv West Ham Uniteda u prosincu prošle godine, Anelka je izveo takozvani quenelle pozdrav, odnosno ispružio je desnu ruku prema tlu, a to je shvaćeno kao antisemitski čin zbog kojega je Engleski nogometni savez kaznio Anelku s pet utakmica zabrane nastupa.

Tijekom svoje bogate karijere Anelka je igrao za Paris SG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahče, Chelsea i Juventus.

Nakon Anelkine objave na Twitteru, oglasio se i njegov klub WBA koji je demantirao da je Anelka službeno zatražio raskid ugovora, te su najavili kaznu zbog 'neprofesionalnosti'.

Klub je zabilježio Anelkin komentar, ali nismo dobili ništa službeno vezano za raskid ugovora ni od igrača niti od njegovih savjetnika. Objavljivanje ovakve informacije putem društvenih mreža klub smatra krajnje neprofesionalnim, te će objaviti daljnja priopćenja kada za to bude vrijeme, objavio je WBA.

Iz WBA su potvrdili da su nastavili internu istragu protiv Anelke zbog quenellea, te da će se o kazni izjasniti tijekom sljedećeg tjedna.

hrt.hr