Nenad Gagro: Svi mi smo vojnici voljenog Zrinjskog

Nenad Gagro, juniori, HSK, HŠK Zrinjski, juniori, Nenad Gagro, Stadion HŠK Zrinjski, juniori HŠK Zrinjski, Nenad Gagro, Stadion HŠK Zrinjski, Nenad Gagro, juniori HŠK Zrinjski, juniori, FC Zurich, Nenad Gagro, juniori HŠK Zrinjski
Evo što je nakon završenih natjecanja za naš portal HERCEGOVINA.info rekao trener mladih Plemića Nenad Gagro.

Evo prošlo je već dosta od završetka juniorske lige, pa možeš li nam je prokomentirati?

Prije svega htio bih pozdraviti sve one koji posjećuju vaš portal i naravno sve vas koji ga moram reći uspješno uređujete! Jeste, sezona je završila i polako se sabiru dojmovi o tom natjecateljskom periodu. Osijećaji su podijeljeni, iz razloga što nismo uspijeli osvojiti ni jedan od dva trofeja za koje smo se borili do samoga kraja a ono što raduje jeste činjenica da je dosta sada već bivših juniora priključeno treninzima seniorske ekipe. Mišljenja sam da je ova sezona bila dosta uspješna iz razloga što su ti momci mogli osjetiti što znači boriti se za prvaka i igrati finale Kup-a i kroz to iskustvo ubrzati svoje sazvijevanje što će im biti jako potrebno u seniorskom stažu.

Zrinjski je bio na pragu dvije titule, ali na kraju je Željezničar uzeo obe. Da li je to zasluženo i realno?

Jeste, mi smo bili na pragu dvije titule. U Kupu smo izgubili u Finalu od ekipe Željezničara reći ću zasluženo jer smo mi u prvoj utakmici koja je igrana na našem stadionu odigrali realno ispod naših mogućnosti i očekivanja. U Sarajevu je to bilo dosta bolje ali na žalost nismo uspijeli doći do titule. Što se tiče prvenstva mislim da smo ga odigrali jako kvalitetno. Osvojili smo 74 od 90 mogućih bodova. Na domaćim utakmicama smo ostvarili svih petnaest pobjeda uz samo četri poraza i dvije neriješene utakmice u cijelom prvenstvu. Ekipa smo koja je primila najmanje golova. Ukupno gledajući i analizirajući mislim da je prvenstvo osvojila ekipa koje se bolje snašla u načinu odigravanja nekoliko posljednjih kola o čemu ste i vi već ranije pisali.

Koliko juniorima predstavlja problem što se glavni igrači često priključuju seniorima?

Normalno da je svakom junioru nagrada kad ga priključe treninzima seniora. To je se u ovoj prošloj sezoni često događalo, posebno u jednom periodu kada je bilo dosta ozljeda u seniorskoj ekipi. Problem se može javiti kada u juniorskom pogonu ostane nedovoljan broj igrača kako bih se neometano mogli obavljati treninzi koji su napravljeni prema planu i programu Omladinske škole HŠK Zrinjski i kada se igrači koji su bili priključeni pa vraćeni ne mogu nositi sa pritiskom novonastale situacije. Ali kažem mi smo vojnici voljenog kluba, uvijek se podređujemo seniorskom uspijehu, i jednako dijelimo sreću nakon svakog osvojenog naslova!!!

U biti uspjeh omladiske škole je veliki jer je većina izlaznih juniora priključena seniorima. Slažeš li se sa tom konstatacijom?

Sigurno da je uspijeh kada iz škole izađe određeni broj igrača koji se kasnije priključi seniorskoj ekipi, u konačnici to i jeste ono što škola treba raditi.

Mogu li se ti mladi nogometaši koji ostanu u Zrinjskom izboriti za svoje mjesto u kadru?

Sigurno da u ovoj generaciji ima potencijala koji se mogu nametnuti svojom kvalitetom. Svi znamo kako Zrinjski svake godine ima visoke ambicije i tu se otvara pitanje koliko se može pružiti prilika mlađim igračima i čekati se na njih. Iskreno se nadam da će se iznaći neko riješenje na zadovoljstvo svih pošto bih bila prava šteta prekinuti kontinuitet u njihovom razvoju.

Slijedeća sezona, mogu li juniori nastaviti uspjehe ove generacije?

Što se tiče sljedeće sezone jedino mogu sa sigurnošću reći da će to biti sasvim nove ekipa. Nastojati ćemo napraviti dodatnu selekciju kako bi osnažili konkurenciju, odraditi kvalitetne pripreme, uz postojeći motiv za radom i Božiju pomoć krenuti u novu sezonu.

Poruka navijačima Zrinjskog od uspješnog trenera juniora?

Poruka Ultarsima da bez obzira na sve uvijek budu uz svog Zrinjskog, jer Zrinjski je život i više od toga!!!

HERCEGOVINA.info