Nakon Štimca i Srne, Petković je nova snaga Hrvatske koja dolazi iz Metkovića

bruno petković, Sergej Jakirović, Darijo Srna, Igor Štimac, Mario Ćuže, Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je u fantastičnom ambijentu Poljuda svladala Mađarsku rezultatom 3:0 i tako se približila korak dalje za plasman na Europsko prvenstvo. Načeo je Mađarsku kapetan Luka Modrić, a još dva gola dao je briljantni Bruno Petković, od kojih je onaj prvi bio potez pravog nogometnog velemajstora.

bruno petković,Sergej Jakirović,Darijo Srna,Igor Štimac,Mario Ćuže,Hrvatska nogometna reprezentacija

Bruno Petković veliki dobitak za Dinamo i Hrvatsku

24-godišnji Metkovčanin dolaskom u Dinamo iz Iitalije napravio je potez života. Od igrača koji se u Italiji i nije baš naigrao i dugo nije tresao mrežu, postao je neizostavna karika kluba iz Maksimira, ali i momčadi Zlatka Dalića.

Stručni komentator utakmice s Poljuda u studiju Nove TV sinoć je bio je trener Gorice Metkovčanin Sergej Jakirović.

-Hrvatska je odigrala sigurnu i odgovornu utakmicu u kojoj je od prve sekunde krenula čvrsto i angažirano u želji da što prije postignu pogodak i tako usmjere utakmicu na svoj mlin. Potpuno su limitirali Mađare koji su imali dva bezopasna udarca prema Livakoviću. Visokim pritiskom i pravovremenim iskakanjima na igrača s loptom postigli su prva dva gola, dodali još jedan pred kraj poluvremena i tako riješili utakmicu i uzeli tri vrlo važna boda. Nakon crvenog kartona Kleiheislera samo su odrađivali utakmicu i sigurnu pobjedu koja je do kraja mogla biti i izraženija, kaže za Hercegovina.info Jakirović.

Sergej Jakirević metkovčanin na klupi GoriceSergej Jakirović Metkovčanin na klupi Gorice

Briljantan je bio vaš Metkovčanin Bruno Petković?

-On briljira otkad je došao u Dinamo. Ja sam ga sinoć prozvao hrvatski Zlatan Ibrahimović jer takav centarfor se odavno nije pojavio na ovim prostorima. Sjajan tehničar, dosta pokretljiv, lucidan i nije sebičan što je velika odlika. Očekujem od njega još vrhunskih partija.

Dinamo ga je nogometno vratio u život, a u Hrvatskoj reprezentaciji potvrđuje svoju klasu. Sve govori da je pred njim velika karijera?

-Naravno, povijest nam govori da tko je god igrao za Dinamo i reprezentaciju na ovakvom visokom nivou da je napravio veliki karijeru.

Nakon Igora Štimca i Darija Srne, Bruno Petković nova je snaga Hrvatske koja dolazi iz Metkovića. U gradu rukometa, tri velika nogometaša obukla su dres Vatrenih.

bruno petković,Sergej Jakirović,Darijo Srna,Igor Štimac,Mario Ćuže,Hrvatska nogometna reprezentacijaIgor Štimac jedan od stupova obrane Ćirinih Vatrenih

Igor Štimac Za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 53 utakmice i postigao dva pogotka, a od velikih natjecanja nastupio je na Europskom prvenstvu 1996. i Svjetskom prvenstvu 1998. godine, gdje se kao brončani zauvijek upisao u stranice povijesti hrvatskog sporta.

bruno petković,Sergej Jakirović,Darijo Srna,Igor Štimac,Mario Ćuže,Hrvatska nogometna reprezentacijaKapetan velikog srca Darijo Srna

Darijo Srna u dresu Hrvatske odigrao je 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom oko ruke, upisao je 22 gola za Vatrene. Veliki emotivac hrvatsku je kao kapetan poveo na tri velika natjecanja, Euro 2012., SP 2014. godine te Euro 2016. godine. Nakon Europskog prvenstva u Francuskoj, koje je odigrao u velikom stilu oprostio se od reprezentativnog dresa.

Što je tajna malenog grada u dolini Neretve?

-Dolina Neretve je oduvijek imala puno talentirane djece u svim sportovima, samo se teško bilo probit u svijet velikih i onda ste morali ići okolo da bi došli do nečega. Na kraju krajeva Bruno je to sve prošao pa ipak kvaliteta na kraju izađe na vidjelo.

bruno petković,Sergej Jakirović,Darijo Srna,Igor Štimac,Mario Ćuže,Hrvatska nogometna reprezentacijaMario Ćuže velika je nada hrvatskog nogometa

No, ni nakon Brune se javnost u Hrvatskoj ne treba brinuti u Istri se fantastično razvija mladi Mario Ćuže koji također dolazi iz vašega grada?

-To je jedan mladi i potentni napadač koji je već sada skrenuo pažnju na sebe dobrim igrama u HNL-u. Ima sve odlike da postane odličan napadač, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Sergej Jakirović.

Hercegovina.info