FOTO/VIDEO  Može li Zrinjski uz onakvo suđenje do naslova prvaka?

sporni detalj

... na gotovo svim stadionima na kojima se igraju utakmice Lige za prvaka u kojoj snage odmjeraju: HŠK Zrinjski, FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Sloboda, FK Radnik i FK Krupa. Upravo ova tri prvonapisana su i klubovi koji se bore za naslov prvaka države.

Sinoćnja derbi odigran u Mostaru pred oko 7.000 gledatelja donio je zanimljivu utakmicu bh. klubova koji imaju i najviše osvojenih naslova prvaka BiH od kada se igra Premier liga BiH na cijelom prostoru države.

Za mnoge upravo Zrinjski i Željezničar imaju najbolje ekipe, a Sarajevo onako u pozadini polako vreba kiks vodećeg dvojca, a donekle ga je i dočekao jučerašnjim rezultatom 0:0.

Utakmicu je sudio navodno najbolji bh. sudac Ognjen Valjić iz Banja Luke. Ovo navodno zasigurno će mnogi ponajviše navijači i simpatizeri Zrinjskog podvući jer Valjić jednostavno rećeno nije bio na razini jučerašnjeg zadatka. 

Navijači Zrinjskog s pravom mogu biti ljuti na ovoga suca jer je direktno utjecao na rezultat na štetu njihovog kluba. Valjić je najprije loše procjenio duel Kerle (Željezničar) i Todorovića (Zrinjski). Na nekih 17 metara od vrata Željezničara Todorović je pobjegao obrani plavih, ali ga je Kerla sapleo sa leđa što bi automatski značio drugi žuti karton Kerli koji bi svoju ekipu ostavio sa deset igrača, a Zrinjski bi imao i idealnu situaciju iz slobodnog udarca za postizanje gola.

Druga situacija je ona Mešanovića na samo par metara od gola. U 85. minuti ponovno je Kerla u duelu sa napadačem Zrinjskom. Nakon greške Muse (Željezničar) lopta dolazi do Mešanovića (Zrinjski) koji je sam u pravcu gola gostiju. Kerla ga gura sa lijevom rukom nakon čega Mešanović pada, ali sudac ponovno ostaje njem. Da napomenemo da je u ovom duelu Mešanović u potpunosti kontrolirao loptu.

Također, Valjić je tijekom cijele utakmice dopuštao bezpotrebno izležavanje na travi nogometaša Željezničara.

Naredno kolo Plemići gostuju kod Sarajeva na Koševu. Uz suđenje kakvo su imali jučer navijači i simpatizeri aktualnog prvaka se sa pravom pribojavaju utakmice na Koševu.

Da li Zrinjski može do naslova prvaka još je u Plemićkim nogama, a sigurni smo da ukoliko Zrinjski dadne još 30 posto od svojih mogućnosti ni sarajevska sudačka kuhinja neće ga spriječiti da po peti put osvoji naslov prvaka države.

E sada hoće li Zrinjski moći podignuti igru za još 30 posto vidjet ćemo u narednim utakmicama, a Slišković je barem u dvije utakmice koje vodio pokazao da Zrinjski može mnogo bolje. Naredni ispit je na Koševu u nedjelju 09.04.2017. godine.

HERCEGOVINA.info