FOTO  MNK Croatia Blizna-MNK Seljak Livno 4:0

Croatia Blizna , torcida kup, mnk croatia blizna, Croatia Blizna , MNK Seljak Livno

Prava poslastica za gledatelje sinoćnje večeri Torcida Kupa za veterane , gdje su nastupili vrsni malonogometni znalci.

Utakmica je završila pobjedom Croatie Blizna rezultatom 4:0. Strijelci su bili Milat 2, Delić i Galiot.

Prije dvije godine MNK Seljak Livno pobijedio je MNK Croatia Blizna u utakmici presudnoj za ulazak u finale te osvojio drugo mjesto, a ekipi Croatia Blizne pripalo je treće mjesto. Ponovni susret između MNK Croatia Blizna i MNK Seljak Livno je održan sinoć, te prema odigranoj utakmici možemo zaključiti da je MNK Croatia Blizna glavni favorit ovog prestižnog turnira. Na krilima Milata koji je postigao dva gola brzo su došli u prednost, a Delić i Galiot su samo stavili točku na i.

Ovaj livanjski klub može se podičiti mnogim trofejima, kako i danas tako i za vrijeme bivše države. Za MNK Seljak Livno igrale su neke od najvećih zvijezda malog nogometa, a klub danas predstavlja atrakciju gdje god se pojavi.

MNK Croatia Blizna osnovan je 10.travnja 1979. godine u mjestu Blizna Donja koje je smješteno na području općine Marina. Klub je osnovala mladež mjesta Mitla i Blizna sa dvojicom svećenika, tadašnjih župnika župe Blizna i Bristivica, fra Bone Bilić i fra Mladen Repušić. Obilježili su povijest nastupima bez zvijezde na svom grbu te uvijek jakim i ponosnim stavom za očuvanje hrvatskog identiteta.

Klub je višestruki prvak i pobjednik kupa lige malog nogometa u Trogiru, višegodišnji sudionik druge županijske i hrvatske lige. Nakon odrađenih brojnih nastupa ni odličan rezultat nije izostao, tako da se klub može pohvaliti višestrukim pobjedama trogirske lige kao i mnogih turnira.

Kao veterani brzo su od četvrte splitske lige došli do prve, te odmah u prvoj sezoni osvojili drugo mjesto, a ove godine i liga kup.
Branko Žarković, Denis Ninčević, Dalibor Mikas, Mladen Alajbeg, Anđelko Juranović i Mladen Rožić samo su neke od zvijezda koje su godinama nastupale za ovaj klub. I danas za klub povremeno nastupaju legende kluba: Svetin Tomaš - Pici, Ante Mamut - Batina te Ivica Oštrić - Bambo koji su već zakoračili u peto desetljeće ali još uvijek predstavljaju organizacijsku okosnicu kluba. Sadašnja ekipa veterana: Kursan, Delić, Nuić, Zadro, Paraman, Milat i ostali mogu se nositi sa najjačim ekipama u veteranskom nogometu.

Za Croatia Bliznu su nastupali i poznati Livnjaci, veliki nogometaši, Željko Andabak - Đole te Anto Babić - Bosna. Nažalost, iako veliki prijatelj, Zdeslav Duvnjak, nije nastupio za klub. Klub u ovo vrijeme svake godine organizira poznati turnir pod nazivom CROATIA BLIZNA CUP u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji, te kup sela župe Blizna. Trenutno je u tijeku sama završnica turnira