FOTO/VIDEO  Mladi Plemići uspješno startali na završnici DFA lige u Sarajevu

hšk zrinjski dfa sarajevo

Dječaci rođeni 2007. godine danas su odigrali dvije utakmice i zabilježili dvije pobjede. U prvoj utakmici mali Plemići su bili bolji od svojih vršnjaka iz OFK Spartak Banja Luka rezultatom 6:2. Strijelci za Zrinjski su bili: Ignatko 3 pogotka, Pavlović 2 pogotka i jedan pogodak postigao je Sesar.

U drugoj utakmici Zrinjski je bio bolji od ekipe FK Crvena Zvezda Acko Doboj rezultatom 2:1. Golove za Zrinjski su postigli Šakota i Ignatko. 

Sutra ekipu HŠK Zrinjski očekuju tri utakmice i to:

10:00 FK Rudar-Osmica Breza - HŠK Zrinjski Mostar
12:00 HŠK Zrinjski Mostar - Tempo sport Zenica
15:30 HŠK Zrinjski Mostar - NS Talent Cazin

HŠK Zrinjski godište 2007. skupilo je 6 bodova uz gol razliku 8:3. Ovu ekipu vodi trener Tihomir Skoko.

Osim 2007. godišta na završnici turnira sudjeluje i godište 2009. koji su također danas odigrali dvije utakmice. U prvoj utakmici sastali su se sa ekipom OFK Spartak iz Banja Luka kao i njihove starije kolege, ali ova utakmica je završila bez pobjednika 0:0.

U drugoj utakmici mladi Plemići susreli su se sa ekipom Beta klub Tango Lukavac i slavili pobjedu od 4:2. Golove za male Plemiće postigli su: Matić 2 pogotka, a po jedan su postigli Buhovac i Krešić.

Ekipa HŠK Zrinjski 2009. godište odigrala je dvije utakmice te do sada skupila 4 boda uz gol razliku 4:2. Ekipu vodi trener Dragan Vrdoljak, a Zrinjski su također očekuju tri utakmice i to: 

10:30 NK Travnik - HŠK Zrinjski
12:00 HŠK Zrinjski - FK Famos Vojkovići
16:00 HŠK Zrinjski - NS Talent Cazin

HERCEGOVINA.info