Mladen Žižović: Igrači u Banja Luci moraju pokazati da s pravom nose dres najboljeg kluba u BiH

mladen žižović, Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, mladen žižović

Prvenstvenu stanku zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u HŠK Zrinjski iskoristili su za promjenu na trenerskoj poziciji.

Mladen Žižović imenovan je za šefa stručnog stožera, a njegovi pomoćnici su Nenad Gagro i Teo Krešić koji su uspješno apsolvirali posljednju prvenstvenu utakmicu Plemića u kojoj je poražena Tuzla City s 4:0. 

Službeni debi na klupi mostarskog kluba Žižović će imati u subotu na neugodnom gostovanju u Banja Luci. 

"Borac je veoma iskusna ekipa koja je u odličnoj formi. Predvođeni su s nekoliko odličnih pojedinaca, prije svega Vranješom koji se nalazi u sjajnoj formi. Tu je i nama dobro poznati Saša Kajkut koji je nosio dres Zrinjskog. Dosta individualne kvalitete i mislim da su posljednjih šest kola najbolja ekipa što se tiče forme. Međutim, bez obzira na sve to sigurno da imaju mana i mi ćemo ih pokušati iskoristiti. U prethodnim danima momci su radili dobro i neki igrači koji su bili ozlijeđeni uspjeli su ući u ritam, iako neki još nisu u optimalnom stanju. Sigurno da ćemo neke koristiti u nama veoma važnoj utakmici u Banja Luci sa direktnim konkurentom za Europu i nadamo se dobroj igri i da iz te dobre igre dođemo do povoljnog rezultata, kako bi dobroj astmosferi ušli u završnicu prvog dijela sezone", kazao je na konferenciji za novinare Mladen Žižović i dodao: 

"Imamo nekoliko 'rovitih' igrača, ali moramo biti svjesni kako je ovo veoma važna utakmica, i moraju se kako kažu 'na muci poznati junaci', moramo stisnuti zube i pokazati da s pravom ovi momci nose dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini". 

Žižović je kao trener Radnika gostovao u Banja Luci, a tadašnja njegova momčad je unatoč dobroj igri poražena s 2:0. 

"Sve ekipe su nama relativno dobro poznate, s obzirom da igramo 3-4 puta međusobno u prvenstvu. Prije 20-tak dana sam s bivšim klubom igrao u Banja Luci i svjestan sam da nas očekuje kvalitetan protivnik. I u toj utakmici je ekipa Radnika dominirala jednim dijelom igre, gdje nismo uspjeli postići gol. Da bi nešto očekivali u Banja Luci moramo postići pogodak, tako da ćemo se tako postaviti. Pokušat ćemo nametnuti naš stil igre koji je bio u prethodnom razdoblju, taj stil igre ćemo malo još doraditi, popraviti i nadamo se dobrom rezultatu. Nezahvalno je u 10-15 dana uraditi nešto radikalno, ali moram pohvaliti sve strukture kluba i igrače na sjajnom odnosu prema radu. 

Siguran sam da ova momčad ima vrlo kvalitetne pojedince, možda i najbolje u BiH. Međutim, to moramo ukomponirati u ekipu kako bi došli do izražaja. Ne možemo iskakati iz momčadi, jer moramo shvatiti da je ekipa iznad svakoga, kako iznad mene, tako i iznad svakog pojedinca. Forma je bila relativna s puno oscilacija, nekada odlična, nekada veoma loša u nekom prethodnom razdoblju. Trebamo te oscilacije svesti na minimum i da ta slaba izdanja ne budu do kraja polusezone kako bi s puno elana u ušli sljedeću polusezonu", komentirao je Žižović. 

Zrinjski čak deset godina nije pobijedio Borac u Banja Luci. 

"Moramo biti svjesni da Borac u tih deset godina nekoliko nije ni igrao u Premijer ligi. Mislim da su to podaci koji stoje, ali nisu toliko značajni. Nisam pobornik neke tradicije da to ima nekog pravila. Tradicija je tu da se ruši, pa da onda o tome manje pričamo", istaknuo je Žižović.

Za utakmicu s Borcem u konkurenciji nisu ozlijeđeni Dario Rugašević i Marko Bencun. Susret između Borca i Zrinjskog igra se u subotu u 16 sati uz direktan prijenos na BHT1.