Marko Bencun u Zrinjskom: Želim vratiti formu iz Hajduka, ostalo će doći

Marko Bencun, HŠK Zrinjski, Marko Bencun, HŠK Zrinjski

Ime najčešće vezivano uz Hajduk, zadnje je priključeno kadru Blaža Sliškovića, ali moglo bi nadolazećeg proljeća napraviti razliku - vrati li se u formu iz vremena provedenom u splitskom klubu.

Zrinjski je dosta mijenjao ove zime, dosta je novih imena od kojih se jedno ističe. Nekako je ostao skriven zbog činjenice da se momčadi priključio zadnji, uoči samog starta drugog dijela prvenstva, ali 25-godišnji ofenzivac Marko Bencun već se dokazao u regiji - u dresu Hajduka koji ga prati čitavu karijeru. U nekoliko je navrata napuštao i vraćao se na Poljud...

- U Hajduku mi je bilo super, ali nakon ozljede koju sam imao prije dvije godine, istekao mi je ugovor, a i došla je nova Uprava koja me nije poznavala pa smo se razišli, rezimirao je vrijeme provedeno u bijelom dresu.

U sezoni 2013./2014. je sijevnuo, zabio 12 komada u Prvoj HNL, bio strijelac i protiv Dinama pa je bilo sasvim logično da ga Hajduk pokuša prodati. Uslijedila je posudba u Brašov za navodnih 500.000 eura s opcijom otkupa ugovora, no brzo se, nakon pola godine, vratio u Split, koji je konačno napustio prošlo ljeto, kada je obukao dres zaprešićkog Intera. Jesenas je zaigrao u osam utakmica u 1. HNL - bez pogotka...

- Kad je završila polusezona u Hrvatskoj u pauzi sam individualno radio i onda došao u Mostar, gdje sam se brzo dogovorio sa Zrinjskim..., nisam se premišljao. Zrinjski se zadnjih godina digao, a iako je bilo nešto i za inozemstvo, odlučio sam ostati tu, jer ipak sam blizu kuće.

Pripreme sa Plemićima nije prošao, ali misli da mu to dugoročno neće predstavljati problem.

- Jasno da je drukčije kada se pripremaš s ekipom, ali mislim da sam tjelesno u dobrom stanju. Ne znam hoću li baš biti spreman za prvo kolo nastavka, ali opet, vidjet ćemo. Želim vratiti formu iz Hajduka, a ostalo će već doći.

U bh. nogomet nije uskočio baš bez ikakvog znanja o njemu...

- Moram priznati da donedavno baš i nisam pratio. Pratim možda godinu - dvije, gledao sam Zrinjski u par utakmica. Inače se bh. nogomet u kompletu digao, ne samo Zrinjski, nego i Široki, Sarajevo, Željezničar.
Zna vrlo dobro i što njegov klub znači u okvirima bh. nogometa posljednjih godina i što mu je činiti kada izađe na teren nadolazećeg proljeća.

- Idemo opet osvojiti Ligu. Na mojoj poziciji igraju kvalitetni igrači, neki i reprezentativci, koji su osvojili dvije titule u zadnje dvije godine i to je sigurno jedan poticaj. Znam sam dvojicu od ranije, Hairlahovića dok je bio u B ekipi Hajduka te Barišića s kojim sam igrao u Dugopolju.

‘Baka je ikona, čast je trenirati sa njim'

Jasno, svim mladim igračima rad s Blažom Sliškovićem velika je čast, a to posebno stoji za one kojima je Poljud bio dom, gdje je Baka ostavio veliki trag. "Baku nisam osobno poznavao ranije, ali čuo sam sve najbolje. U Splitu je ikona, naravno da mi je čast trenirati s takvom veličinom od igrača", kazao je Bencun.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]