Mario Barić: Poletjeli smo, dobro je što smo spušteni na zemlju

barić
Povratnik u startnu postavu, Mario Barić, prethodno Zrinjskom nosio je upravo Vitezov dres i kao takav vrlo dobro zna što Plemiće čeka u petak.

Posljednje kolo jeseni Zrinjski je po prvotno utvrđenom rasporedu trebao igrati u nedjelju, no utakmica s Vitezom premještena je za petak. Još bolje, vjerojatno su pomislili svi Pod Bijelim brijegom, želeći niz od tri susreta bez pobjede što prije demantirati pobjedom koja bi omogućila mirniji odlazak na odmor. No, desni bek Mario Barić ne bi baš žurio sa zaključcima. U Mostar je stigao iz Viteza i dobro zna da neće biti lako...

- U redu, znam da oni imaju nekih svojih problema, da će biti bez dvojice ponajboljih igrača (Muminovića i Livančića, op. a.), ali u svakom su slučaju ekipa za respekt. Igraju solidno, a stoji i činjenica da je Zrinjski na tom gostovanju znao imati problema, kao i da znaju da smo u laganom padu, što će sigurno pokušati iskoristiti, rekao nam je Barić, koji se u udarnu postavu vraća nakon što je protiv Željezničara kartone skupio Benjanim Čolić...

- Duže sam vrijeme zdrav i normalno treniram. Ozlijedio sam se 28. rujna, nakon čega je oporavak trajao tri tjedna. U međuvremenu jednostavno nisam dobivao priliku pa je zapravo u ovom trenutku teško reći u kakvoj sam formi..., treninzi i utakmice nisu isto. Tjelesno sam svakako spreman.

Nije igrao posljednjih sedam prvenstvenih utakmica, ali pad Zrinjskog u posljednja tri kola jednako je proživio kao i suigrači mu koji su se znojili...

- Nekim ekipama se lošije razdoblje dogodilo u uvodnom dijelu sezone, nekima kasnije, nas je to pogodilo sada. Dogodilo se što se dogodilo, i dalje smo broj jedan, i dalje je sve u našim rukama.

Kriza rezultata ili igre?

- Mislim da je oboje. Dogodio se pad forme, a razloga je vjerojatno više. Umor, jer treba se sjetiti da smo počeli 10. 6., a vjerojatno smo nakon dobrih rezultata ranije malo i poletjeli. Dogodili su nam se zaredom Široki, Sloboda i sada Željo..., spušteni smo na zemlju što i nije toliko loše. Sada bi bilo dobro pobijediti Vitez i onda sve dobro analizirati.

Ipak, prije te analize, treba još odraditi tih posljednjih 90 minuta jeseni.

- Struka će vjerojatno pokušati osvježiti kadar iz izvući posljednji atom snage ne bi li pobijedili. Svjesni smo očekivanja i podbačaja u posljednjim kolima, s te strane, posljednji rezultati mogu nas samo motivirati.

‘Sarajevo i Željo? Gledamo samo sebe

U posljednjem kolu jeseni glavni rivali imat će dijametralno suprotne mečeve. Sarajevo će čekati neugodni Radnik, Željezničar već prežaljeni Čelik. Barić ističe da se u Mostaru ne bi trebali opterećivati njihovim rezultatima. "Iskren da budem, takav sam sportaš i čovjek da sam zapravo fokusiran na svoje. Gledam Zrinjski, trebamo pobijediti Vitez u petak, oni što već naprave".

Dnevni list