Manijaci vraćeni iz Gabele, u Gošku ogorčeni suđenjem

Strijelac jedinog gola za "plave", u posljednjim trenucima susreta, bio je Jadranko Bogičević na asistenciju Zajka Zebe.
Iako su stigli u Gabelu, gostujući navijači Manijaci vraćeni su put Sarajeva zbog odluke Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH o zabrani odlaska na gostujuće mečeve do kraja polusezone.

Domaći nogometaši imali su niz prilika u prvom poluvremenu,a u nastavku se nije dogodilo ništa posebno, sve do šuta Karića koji je vratar gostiju Gušo obranio.

Nakon jedne izgubljene lopte Nermina Jamaka u izglednoj prilici se našao raspoloženi Tomić, ali ni on nije uspio svladati vratara Željezničara Adnana Gušu.

Kazna igračima GOŠK-a za sve propuštene prilike stigla je u posljednjim trenucima utakmice kada je za nova tri boda Željezničara, na asistenciju Zebe, pogodio Jadranko Bogičević.

- Ogorčeni smo suđenjem! Željezničar je gol postigao u posljednjim trenucima, iz nepostojećeg konera! To im je bila jedina prilika u utakmici u kojoj smo mi dominirali, ali suci su bili na strani gostiju. Ovo je katastrofa! - bio je nakon utakmice ogorčen Nikica Pehar, dopredsjednik GOŠK-a.

izvor: dalmacijanews