FOTO/VIDEO  Mali Plemići 'odnijeli' sve nagrade na Kupu Runovića: 'Pao' i splitski Hajduk

kup runovića zrinjski

U9 su zabilježili sve pobjede i zasluženo osvojili naslov. U prvom kolu svaladali su NK Uraniju (4:1). Strijelci za Plemiće su bili: Josip Buhovac 2 gola, Roko Krešić i Domagoj Matić. U 2. kolu su bili bolji od NK Croatia (Z) sa 8:1. Strijelci su bili: Domagoj Matić 2 gola, a po jedan pogodak su postigli Josip Buhovac, Sandro Zovko, Luka Kudić, Ivan Miletić, Roko Krešić i David Džidić. U 3. kolu mali Plemići su svladali i svoje vršnjake iz ADB Bili As sa 3:0. Golove su postigli Domagoj Matić, Lovro Škrobo i David Džidić.

U polufinalu Plemići su bili bolji od HNK Imotski 91 sa 3:0. Strijelci su bili Domagoj Matić 2 gola i Josip Buhovac. Finale je bilo prava poslastica za prisutne gledatelje. Susreli su se splitski Hajduk i Zrinjski. Na kraju su mali Plemići slavili pobjedu od 4:2 i osvojili prvo mjesto na turniru. 

Najbolji igrač kod ovog uzrasta je nogometaš HŠK Zrinjski Domagoj Matić, a najbolji vratar je također iz HŠK Zrinjski Zlatko Ivanković. Ovu generaciju malih Plemića vodi trener Dragan Vrdoljak.

Kao što smo već ranije napisali osim uzrasta U9 HŠK Zrinjski je nastupio i u uzrastu U11 koje vodi trener Tihomir Tiki Skoko. Dječaci rođeni 2007. godine u 1. kolu svladali su rezultatom 4:0 momčad HNK Šibenik. Strijelci su bili: Arapović 3 pogotka i Pehar jedan pogodak. U drugom kolu Zrinjski je bio bolji od NK Imotski 91 rezultatom 6:0.

Strijelci za male plemiće su bili Šakota 4 gola, te po jedan gol Arapović i Šainović. U posljednjoj utakmici u skupini Zrinjski je doigrao sa NK Uraniom 1:1, a strijelac jedinog pogotka za Zrinjski bio je Šainović.

U polufinalu Zrinjski je odigrao protiv ekipe ADB Bili As te slavili sa ubjedljivih 8:0. Strijelci za Zrinjski su bili: Filip Milićević 2, Arapović 2, Šakota 2, Teo Mikulić i Adrijano Šarić po jedan pogodak.

U finalu HŠK Zrinjski se susreo sa ekipom NK Urania. Zrinjski je slavio rezultatom 2:0. Golove su postigli Ignatkov i Pavlović. Nakon osvojenog prvog mjesta u ovoj generaciji Plemići imaju i najboljeg vratara turnira Leona Kosu, kao i najboljeg strijelca turnira Filipa Šakotu.

HERCEGOVINA.info