Luka Suton: 'Vjerujem kako ćemo mi ipak imati više razloga za slavlje'

Luka Suton, Futsal, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Futsal, Luka Suton, kvalifikacije

Večeras u Dubrovniku kreću kvalifikacije za odlazak Svjetsko prvenstvo u futsalu. Hrvatska će kao domaćin grupe 7 ugostiti reprezentacije Rusije, Švedske i Bosne i Hercegovine.

Sigurno je kako je Rusija veliki favorit skupine, dok će se borba za dva preostala mjesta koja vode u daljnje voditi između ostale tri reprezentacije. I dok je jedan od važnijih karika Hrvatske Josip Suton ozljeđen, njegov mlađi brat Luka u kadru je reprezentacije.

Luka smatra kako će večerašnji ogled s Bosnom i Hercegovinom biti presudan za prolazak u daljnu borbu za Svjetsko prvenstvo.

-Mislim da će naš izravni ogled s Bosnom i Hercegovinom odlučivati o drugoj reprezentaciji koja će otići u daljnje kvalifikacije. Sigurno je kako nas večeras očekuje jako teška i zanimljiva utakmica, kaže Luka Suton za Hercegovina.info.

I u Hrvatskoj i u BiH ima nekoliko izostanaka važnih igrača?

-Da nažalost zbog ozljeda će nam nedostajati Marinović, Josip Suton, Jelavić i Bašković. Ostali momci su svi spremni dati 100% za prolaz dalje. Kod Bosne i Hercegovine se ozljedio Mirko Hrkać koji igra u fantastičnoj formi, što će i za njih biti veliki nedostatak.

Novak će ipak biti spreman za utakmicu?

-Tako je. Svi znamo koliko nam je Tiho bitan igrač, i mislim da će nam pomoći da ostvarimo željeni cilj, a to je prolazak dalje.

No, među reprezentacijama nema velikih nepoznanica.

-Dobro se poznajemo međusobno, i biti će zanimljivo gledati taj dvoboj. Nadam se da će gledatelji moći uživati u dobroj futsal predstavi, te vjerujem kako ćemo mi ipak imati više razloga za slavlje na kraju utakmice, kazao je Luka Suton za Hercegovina.info.