Luka Menalo: Moj cilj je sad U-21 reprezentacija BiH

luka menalo, NK Široki Brijeg
...završnici prošle sezone pružio priliku u prvom timu, potom njegovu kvalitetu uvrštavanjem u početnu postavu momčadi s Pecare potvrdio i novi šef struke Davor Mladina.

Menalo (rođen 22. srpnja 1996. godine) je prošle sezone debitirao u Zenici protiv Čelika u 26. kolu Premier lige i odmah u porazu od 5:3 zabio jedan gol. Da nije bilo slučajno potvrdio je dva kola kasnije kad je poentirao i u Zvorniku protiv Drine (1:1).

Igrao sam za juniore Širokog Brijega utakmicu Kupa u Zenici kad me je nazvao sportski direktor Dalibor Šilić i kazao mi da ću u Zenici ponovno igrati i to za prvi tim. Iznenadio me je jer se u tom trenutku nikako nisam vidio u seniorskoj momčadi. Debitirao sam golom i kasnije skupio devet nastupa za prvi tim, govori Luka Menalo.

Odigrao je i uvodne tri utakmice za Široki Brijeg ove sezone te zabio dva gola protiv Viteza. U remiju s Željezničarom (1:1) ga nije bilo u sastavu domaćina.

Izvrnuo sam nogu protiv Viteza i nategnuo ligamente zgloba, kasnije mi se to ponovilo na treningu, a zbog čega nisam mogao u sastav. Trener je izveo postavu od igrača koji su bili potpuno spremni, pojašnjava Menalo.

Za hercegovački derbi sa Zrinjskim u nedjelju (19 sati, prijenos na BHT) na stadionu Pod Bijelim brijegom će biti spreman.

Sad mi je dosta bolje, a za Zrinjski ću biti potpuno fit.

U posljednja dva kola Široki Brijeg nije uspio osvojiti puni plijen (poraz od Sarajeva 2:1, remi s Željezničarom 1:1), a što je donijelo i prva negodovanja navijača s tribina.

Normalno je da navijači žele da pobijedimo svaku utakmicu. Bili smo i bolji protiv Želje, ali je golman Vedran Kjosevski najzaslužniji što su izvukli bod. To nam ipak nije pokvarilo atmosferu i idemo sad iskupiti se u Mostaru, najavio je Menalo.

U ovoj utakmici je svakako poseban motiv nastupiti...

Taj meč nosi više naboja nego drugi. A Zrinjski je stvarno kvalitetna momčad koja se odlično pojačala ovoga ljeta jer su kod njih sad tri naša igrača Goran Zakarić, Ivan Peko i Neven Laštro. Drago mi je da je tamo šansu dobio Goran Karačić koji je moje godište, kaže Menalo.

Svjestan je težine zadatka koji je pred nogometašima trenera Davora Mladine.

Bit će pogotovo teško jer se radi o gostujućoj utakmici, međutim mi svugdje idemo na pobjedu. Domaćini su po mom mišljenju najopasniji preko krila Ognjena Todorovića i Gorana Zakarića, zaključio je Luka Menalo.

U ovom okršaju struka Širokog Brijega neće moći računati na Zvonimira Kožulja i Slavka Brekala koji imaju po tri žuta kartona, dok se u konkurenciju poslije rehabilitacije i povratka u punu fizičku formu vraćaju Ivan Baraban i Dino Kresinger.

Najviše mi je pomogla sezona u Višićima

Luka Menalo je kao iznimno talentiran mladi igrač zimus potpisao ugovor s Širokim Brijegom na pet godina. Ipak svoje prve korake je Čapljinac napravio u Neretvancu iz Opuzena kod trenera Ante Ajduka - Duke.

Kasnije sam zajedno s bratom Perom prešao u Čapljinu gdje sam prošao sve omladinske selekcije, potom odigrao seniorsku sezonu u Drugoj ligi FBiH Jug s Višićima, a što mi je najviše pomoglo u razvoju. Potom me direktor Čapljine Damir Obad vratio u klub za koji sam onda odigrao polusezonu u Prvoj ligi FBiH, pojašnjava Menalo.

Uslijedio je poziv u juniore Širokog Brijega s kojima se dokazao na turniru Kvarnerska rivijera u Rijeci te zaslužio prijelaz u premierligaša. Prošle sezone je bio drugi strijelac juniorske Premier lige s 19 golova, iza Tarika Handžića (Sarajevo) koji je zabio 21.

Široki Brijeg mi je pružio odlične uvjete za razvoj. S trenerom Denisom Ćorićem juniorska momčad je dugo bila na vrhu Premier lige, ali smo na kraju, slično kao seniori, izgubili titulu. Ja sam prešao u prvi tim, Luka Juričić se ozlijedio i to je dosta utjecalo da se tim djelomice raspadne, prepričao je Menalo.

U ovom okršaju struka Širokog Brijega neće moći računati na Zvonimira Kožulja i Slavka Brekala koji imaju po tri žuta kartona, dok se u konkurenciju poslije rehabilitacije i povratka u punu fizičku formu vraćaju Ivan Baraban i Dino Kresinger.

Dnevni list