Liga prvaka: Remiji u Manchesteru i Barceloni, asistencija Mandžukića

Mario Mandžukić, Bayern, Juventus, FC Bayern, Mario Mandžukić, FC Bayern, FC Barcelona, Atletico Madrid, Manchester U, Liga prvaka, nogomet
ManU je poveo golom Nemanje Vidića glavom nakon udarca iz kuta u 58. minuti, a izjednačio je Schweinsteiger u 67. minuti na asistenciju najboljeg strijelca njemačke lige Marija Mandžukića, koji je ušao u igru u 63. minuti, nakon što je domaćin poveo. U 90. minuti Schweisteiger je i isključen zbog starta na Rooneyju, dobio je drugi žuti karton, pa neće igrati u uzvratu.

U Barceloni Atletico je poveo golom Diega, koji je zamijenio Diega Costu, u 56. minuti, a izjednačenje je došlo pogotkom Neymara u 71. minuti.

Mandžukić opet spasio Guardiolu

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Bayerna, koji je imao loptu u svom posjedu 73 posto vremena, ali najveću priliku imao je Manchester United u 39. minuti, kada je Welbeck izbio sam pred Neuera, no pokušao je lobom svladati njemačkog vratara. Taj pokušaj je bio loš i Neuer je uspio obraniti.

U dvije najbolje Bayernove situacije u prvom poluvremenu umiješan je bio Robben. Prvo je u 11. minuti kombinirao s Riberyjem, nakon čega je Mueller na pet metara od gola promašio loptu, da bi u 31. minuti njegov udarac s 20-ak metara odlično obranio De Gea.

Susret se otvorio u 58. minuti, kada su domaći došli do prednosti. Rooney je izveo korner, a Vidić je u padu sa šest metara odlično glavom pogodio desni kut Bayernova gola.

Primljeni pogodak primorao je Bayernova trenera Josepa Guardiolu da u igru uvede hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, koji je u 63. minuti zamijenio Muellera, a samo četiri minute potom ta izmjena je donijela ploda. Boateng je nabacio s desnog krila, Mandžukić je glavom spustio loptu idealno na udarac Scheinsteigera, a ovaj je s 10-ak metara neobranjivo pogodio pod gredu za 1:1.

Barcelona zbog neučinkovitosti strijepi uoči uzvrata

U utakmici koja nije bila posebno lijepa, Atletico je došao do željenog rezultata jer nije izgubio, a postigao je zgoditak koji mu daje velike nade u uzvrat za sedam dana na svom Vicente Calderonu. Najljepši trenutak utakmice je pogodak Diega u 56. minuti, a Barcelona je u drugom dijelu od velikog broja šansi iskoristila samo jednu.

Prvu veliku šansu imao je bivši igrač Barce David Villa, čiji je udarac s deset metara otišao centimetar od vratnice. Za domaće je u 20. minuti uzvratio velikom šansom Iniesta, no njegov udarac je u posljednji trenutak blokiran. Već u 12. minuti ozlijedio se Pique i morao je napustiti igru, a u 30. minuti i Atletico je ostao bez najboljega igrača Diega Coste, koji je zbog ozljede također napustio igru.

U 56. minuti poveo je Atletico fantastičnim pogotkom Diega. Brazilac je primio loptu i s 25 metara iskosa strahovito opalio te pogodio rašlje. U 71. minuti Barce je izjednačila nakon sjajnog proigravanja Inieste prema Neymaru, koji iskosa šalje loptu kut Atleticovih vrata. Samo dvije minute kasnije vratar Curtois brani udarac Inieste, a belgijski vratar se istaknuo i u 85. minuti, kada je obranio udarac Messija. Bila je ovo četvrta utakmica Barce i Atletica ove sezone, a sve četiri su završene bez pobjednika.

Uzvrati su u Münchenu i Madridu 9. travnja.

hrt.hr