Liga prvaka: Atletico u München s golom prednosti

Atletico Madrid, FC Bayern, Liga prvaka
U jučerašnjem dvoboju u Manchesteru City i Real odigrali su 0:0. Uzvrati su za tjedan dana.

Prvi dio polufinalnog sraza Atletica i Bayerna u Madridu okončan je pobjedom španjolske momčadi, koja je na najboljem putu da nakon Barcelone izbaci još jednog giganta. Dvoboj je odlučio fantastičan potez Atleticova veznjaka Saula Nigueza, te granitna obrana momčadi Diega Simeonea, koja je u drugom poluvremenu izdržala veliki pritisak Bavaraca. Bayern će imati tešku zadaću na uzvratu u Münchenu, ukoliko žele ući u finale Lige prvaka i opravdati ulogu favorita u ovom srazu.

Oba trenera nisu izveli najbolji mogući sastav - Simeoneu je nedostajao branič Godin, a Guardiola je na klupi ostavio Müllera i Riberya.

Već u 11. minuti Atletico je poveo. Dvadesetjednogodišnji Saul Niguez prošao je sjajno četvoricu igrača gostiju i doveo Atletico u vodstvo!

Odmah nakon gola šansu za izjednačenje imao je Bayern nakon lošeg čišćenja Gimeneza, no isti igrač iskupio se tako što je glavom izbacio loptu iz gola.


U 30. minuti velika prilika za Atletico, bila je to vrlo brza akcija i Griezmann je ušao u kazneni prostor gostiju, no Manuel Neuer sjajno je obranio nogom.

Bayern je bio prilično jalov u prvom dijelu, ali su drugo poluvrijeme započeli puno bolje, pa je u 53. minuti Alaba s 30 metara pogodio gredu, a malo kasnije Douglas Costa u vrlo izglednoj prilici prebacuje vrata.

Još malo kasnije nakon udarca iz kuta Martinez gađa glavom, no odlično intervenira vratar domaćina Oblak.

U 64. minuti u igru za Bayern ulazi Franck Ribery umjesto Comana.

Više je napadao Bayern, u 74. minuti udarac Vidala s 20 metara sjajno je obranio Oblak, ali najbolju priliku imao je ipak Torres u 75. minuti, vanjskim dijelom kopačke poslao je loptu na unutarnju stranu vratnice.

U sudačkoj nadoknadi Bayern je imao dvije prilike - no udarci Benatije i Müllera su bili preslabi.

ATLETICO MADRID - BAYERN MUENCHEN 1-0
Strijelac: 1-0 Saul Niguez (11)
Pred 55.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Englez Mark Clattenburg.
ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis - Saul (Thomas, 85), Gabi, Augusto Fernandez, Koke - Griezmann, Fernando Torres.
BAYERN: Neuer - Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (Benatia,76) - Alonso - Coman (Ribery, 64), Vidal, Thiago Alcantara (Mueller, 70), Douglas Costa - Lewandowski.

sport.hrt.hr