Lendrić: Sa mnom ili bez mene, Zrinjski se mora dignuti

Kako i ne bi kada se radi o prvom strijelcu Zrinjskog u jesenskom dijelu sezone, jednom od rijetkih igrača koji može dobiti više nego prolaznu ocjenu za svoje igre u nikad goroj jeseni mostarskog kluba. No, 19-godišnji napadač je igrač splitskog Hajduka, tako da Pod Bijelim brijegom ne znaju hoće li uspjeti zadržati ovog igrača.

- Nemam pojma, kratko je za Dnevni list odgovorio Lendrić na upit čiji će dres nositi u drugom dijelu sezone.

- I ja bih volio kada bi već danas znao svoj status, ali mislim da ću se morati strpjeti još 15-20 dana, dodao je Lendrić.

Istina, Zrinjski, Hajduk i Lendrić ljetos su dogovorili jednogodišnju posudbu, tako da se ugovor može raskinuti samo ako su suglasne sve tri strane. To u prijevodu znači da Zrinjski može imati zadnju riječ, ali svima je jasno da Lendrić neće ostati Pod Bijelim brijegom ako Hajduk odluči vratiti svog napadača.

Naime, iako je Lendrić u Mostaru više nego zadovoljan, teško da će odbiti poziv matičnog kluba.

- Razgovarao sam s trenerom Musom o svom statusu i on mi je jasno rekao da priželjkuje moj ostanak, ali i da razumije moju želju za povratkom u Hajduk. Ne znam što reći, jer sve ovisi o tome što će reći Hajduk. Ako u Splitu kažu da ne mene najozbiljnije računaju u nastavku sezone, onda je jasno da bih se volio vratiti u Hajduk. Naravno da mi je jasno kako i u Zrinjskom žele da se što prije riješi moj status, budući da sam jesenas bio standardan, tako da i zbog toga priželjkujem da što skorije saznam s kojim ću klubom početi pripreme, jer ni ja, ni Hajduk ne smijemo zavlačiti Zrinjski.

Lendrić kaže da nije upoznat kakve planove imaju u Splitu.

- Treba pričekati kraj prvog dijela sezone, a Hajduk posljednju utakmicu igra tek 16. prosinca u Bruxellesu protiv Anderlechta.

Ono što, pak, zna jest da ga v. d. trenera Hajduka Goran Vučević jako respektira.

- Prošle sezone bio mi je trener u juniorima, a ja sam u toj sezone postigao 42 pogotka te bio proglašen najboljim igračem juniorskog prvenstva Hrvatske.
Otišao iz Zrinjskog ove zime ili tek na ljeto, Lendrić kaže da će mostarskom klubu uvijek biti zahvalan.

- To nije nikakva demagogija. Mnogi igrači se izgube nakon izlaska iz juniora, a meni je Zrinjski dao priliku i na tome ću mu vječno biti zahvalan. Minutažu sam skupljao u svakoj od dvadeset službenih utakmica (nije konkurirao za europske utakmice, nap. a.), a u njih devetnaest sam bio u početnom sastavu.
Svojim igrama je manje-više zadovoljan.

- Na skali od jedan do deset svoje igre bih ocijenio sedmicom. S obzirom da mi je ovo prva seniorska sezona i da sam prolazio razdoblje na novu sredinu i novu momčad, mogu biti zadovoljan, iako znam da mogu još bolje.

Strijelac je bio ukupno jedanaest pogodaka, sedam u prvenstvu i četiri u Kupu, ali njegovo zadovoljstvo nije potpuno zbog katastrofalnih rezultata.

- Rezultati su, blago rečeno, očajni. U Splitu se ugodno osjećam kada kažem da sam postigao jedanaest pogodaka, a raspoloženje je dijametralno suprotno kada moram odgovoriti kako stojimo na ljestvici. Jednostavno, ne mogu vjerovati da smo četrnaesti.

Lendrić vrlo dobro zna da je Zrinjski prethodnih sezona igrao jednu od ključnih uloga u bh. nogometu i jasno da nije očekivao ovako loše rezultate.

- Nadao sam se borbi za vrh, još više jer je prvenstvu prethodio vrlo dobar nastup u Europi. Ipak, nismo igrali dobro. Poremetili su nas odlasci Mladena Žižovića i Tonija Šunjića, a nakon toga smo imali puno problema i s ozljedama. Bez obzira što su kritike na moje igre bile dosta pozitivne, iskreno kažem da nakon nekih utakmica, prije svih onih protiv Zvijezde i Željezničara, nisam mogao zaspati od muke.

Ipak, vjeruje u bolje proljeće.

- Sa mnom ili bez mene Zrinjski se mora dignuti. Ovaj klub zaslužuje puno više od borbe za ostanak, zaključio je Lendrić.

dnevni list