Krešimir Kordić: Neki drugi klub ne bi toliko kaznili

Kako si doživio ovaj poraz Zrinjskog od Veleža na stadionu pod Bijelim Brijegom?

Nijedan poraz nije ugodan pogotovo ovaj od gradskog rivala, ali najgore je tražiti krivce sada. Vrijeme se ne može vratiti, i prvenstvena utakmica donekle je to popravila.

Puno se prašine podiglo oko Mile Pehara koji je načinio grešku, pa možeš li to malo prokomentirati?

Njemu je sada najgore, i svi koji ga poznaju znaju kakav je momak, te da je to učinio vruće glave. On je mlad momak i svi mi smo činili gluposti kada smo bili njegovih godina. Sada ga klub treba maksimalno zaštititi jer je on naše dijete i svi moramo stati iza njega.

Znaš što se dešava u bh nogometu i kakvih je sve incidenata bilo, ali Zrinjski je sada najdrastičnije kažnjen od svih. Kako to komentiraš?

Tako to ide, da se na kraju sve loše na nekome slomi. Nažalost u ovome slučaju smo mi to bili, a de slična stvar desila nekom od drugih klubova, sasvim sigurno ne bi dobio toliku kaznu. To je nažalost nasa realnost.

Da li Zrinjski nakon svega može u vrh i Europu sa obzirom da će 5 utakmica igrati bez gledatelja?

Bit ce teško, ali zašto ne bi mogao. Kvaliteta tu postoji, najteži susreti su iza igrača i trebaju sada još vise zapeti i mislim da je to put u Europu ostvariv.

Kakav je tvoj status u Slovanu i kako stoji tvoj klub, sa obzirom da se bori na više frontova?

Slovan je po prvi puta ušao u Europsku ligu što je velik uspjeh za ovaj klub. Teško se boriti na više frontova , ali kvaliteta je tu i sve je do nas igrača. Što se tiče mog statusa, trenutno me ne zadovoljava, više sam na klupi nego što igram od početka. Promijenio se trener i normalno je da daje Šansu prvo domacim igračima pa tek onda nama strancima. Strpljiv sam i najbitnije je da budem spreman kad dobijem svoju šansu.

Poruka navijačima Zrinsjkog koji skoro pa ne znaju za veliko slavlje otkako si napustio klub?

Znate da sam sentimentalan kada su u pitanju navijači. Uvijek sam spominjao da sam ja kada nisam na terenu jedan od njih. Sada im mogu poručiti da se ne daju isprovocirati, i da bodre Zrinjski kao do sada.

Zadnje pitanje, a trebalo je biti prvo, kada se vraćaš u Zrinjski?

Trenutno ne razmišljam po povratku, no u budućnosti čovjek ne zna što se sve može desiti već sutra, tako da moj povratak u Zrinjski ostaje otvoreno pitanje.