Ivo Zlatić: Branitelj je kandidat za Premijer ligu BiH

Njegov prelazak u seniore popratile su ozljede, te je stoga morao otići na kaljenje, a njegov izbor bio je HNK Branitelj. Evo što nam je u razgovoru rekao Zlatić o njegovoj karijeri:

Kada smo zadnji puta razgovarali igrao si za Zrinjski, sada si u Branitelju. Možeš li povući paralelu između ta dva kluba?

Iskreno slabo pratim Zrinjski u zadnje vrijeme, ali kad sam ja napuštao Zrinjski Branitelj organizacijski ni u čemu nije zaostajao za Plemićima.

Na početku sezone čak si dobio poziv iz Zrinjskog, ali si ipak ostao na kaljenju u Branitelju, pa koji su razlozi?

Zašto sam odbio Zrinjski? To sam uradio iz jednog razloga. Uprava Branitelja i trener bili su izrazito korektni prema meni prvu godinu dana kad sam došao iz Zrinjskog. Tu čitavu godinu sam svako malo bio ozlijeđen, ali su vjerovali u mene i glupo bi bilo da sad ja njima "okrenem leđa".

Tvoja generacija juniora Zrinjskog igrala je odličan nogomet, ali izgleda da se malo tvojih suigrača snašlo među seniorima. Koji su razlozi tome?

Iskreno ne znam zašto se većina nas nije snašla. Ne bih sad htio tražiti neke razloge. Vjerojatno u tom trenutku nismo bili dovoljno dobri da nas vrijedi čekati pola ili godinu dana da se naviknemo na seniorski nogomet.

Branitelj također igra lijep nogomet, kakvu su vam ambicije u nastavku sezone?

Treći smo na ljestvici, prvi Vitez nam bježi 8 bodova, ali mislim da imamo kvalitetu. te da ih možemo stići i prestići u nastavku sezone.

Tko bi po tebi mogao osvojiti Premijer ligu, i tko je favorit da uđe u društvo najboljih?

Volio bi kad bi Zrinjski osvojio titulu, jer ipak je to klub u kojem sam odrastao, ali i zbog trenera Perića kojeg stvarno poštujem. Volio bi da on donese novu titulu u Mostar i tako obraduje Ultrase. Mislim da smo mi i Vitez glavni favoriti za ulazak u Premier ligu.

Po tebi ima li Branitelj nogometaša koji bi imali mjesta u Premijer ligi i ko su oni?

Branitelj ima bar 4-5 igrača koji bi mogli bez problema igrati u većini klubova u Premijer ligi, ali ne bih sada o imenima.

Šta planiraš u budućnosti, kakve su tvoje želje u nastavku karijere?

Iskreno nemam neke planove za budućnost. Sada sam tu u Branitelju, dobro se osjećam i što je najbitnije redovno igram.

Neka poruka našim čitateljima?

Čitateljima bih poručio da dodju pogledat utakmice Branitelja i da će sigurno moći vidjeti lijep nogometi i da se neće razočarati.

hercegovina.info