Ivan Barišić: Hrvatska je moja jedina opcija

Premda se do jučer nitko nije interesirao za Ivana usprkos njegovim sjajnim igrama za juniore HŠK Zrinjski i njegovih 20 postignutih pogodaka , poziv za mlade Vatrene doveo ga je na naslovnice svih medija u BiH i Hrvatskoj . Što je još čudnije Ivan nema niti jedan minut igre za prvi sastav HŠK Zrinjski, a njega bi već danas u svom dresu voljeli vidjeti mnogi europski klubovi. Ivan je portal zrinjski.info otkrio sve detalje oko svega o čemu su se ovih dana mediji raspisali.


Kako je sve počelo i otkuda poziv za Hrvatsku reprezentaciju?


Počelo je sa tim da su me zapazili u vrijeme kada sam boravio u Njemačkoj, gdje sam trenirao u Stuttgartu, a zatim i u Hoffenheimu. A kako sam i čuo ima i onih koji prate igre i statistiku mladih nogometaša u BiH.


Pa otkuda te u Njemačkoj?
Pa svoj boravak u Njemačkoj mogu zahvaliti hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću koji me je preporučio i puno mi pomogao za boravka tamo. Ovim putem mu još jednom zahvaljujem na svemu što je učinio za mene.


Kako to da si se odlučio igrati za Hrvatsku, da li te je kontaktirao netko iz NS BiH?
Zvanično ne nitko nije kontaktirao, ali čujem da su se i oni zainteresirali za mene. Međutim moja jedina opcija je Hrvatska i još od malih nogu sanjam da zaigram u kockastom dresu.


Kako te nisu zapazili u BiH, čini se nisu ni u Zrinjskom jer još nisi upisao niti jednu minutu za prvi tim Plemića.
Ne bih znao odgovoriti na to pitanje, a nadam se da će se to uskoro promijeniti.


Dobro si odradio te pripreme u Njemačkoj, došao je i poziv za mlade Vatrene, pa kakvi su ti planovi u budućnosti?
Moja prva i jedina opcija je Zrinjski i nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem u svom klubu.


Da li je malo čudno da ovdje priliku da se istaknu dobivaju igrači sa strane koji su neprovjereni, dok naši domaći nogometaši moraju tako negdje otići da bi ih se zapazilo?
Nije moje da sudim o tome, moje je da što bolje igram i zabijam golove. Zrinjski ima jednu od najjačih omladinskih škola, a evo kako vidimo malo tih igrača dobije pravu šansu da zaigra za prvi tim. Nadam se da će se to promijeniti jer Zrinjski je pravi rasadnik talenata i dobrih mladih nogometaša. Da se više ulaže u te naše nogometaše mislim da bi oni pokazali svoju pravu vrijednost.


Kada putuješ na pripreme u kamp HNS i što očekuješ od tih priprema?
Pripreme traju od 3.1 do 9.01 2011, a očekujem da se nametnem treneru Ivici Grnji koji vodi ovu reprezentaciju U-19. Čast mi je što me jedna trenerska veličina kao što je Ivica Grnja pozvao u reprezentaciju i što je u meni prepoznao igrača za izabranu vrstu. Ja mu zahvaljujem na pozivu i iskreno se nadam da ću opravdati taj poziv.


Toliko za sada od Ivana koji je pravi nogometni dragulj, i iskreno se nadamo da ćemo ga ubrzo gledati u dresu Zrinjskog, momak definitivno zaslužuje da se nađe na spisku za prvi tim.

zrinjski.info