HŠK Zrinjski: Uzalud vam trud svirači!

Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ludogorec, Pecara, stadion Pecara, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar

No, bilo pa prošlo. Poraz kao poraz je sastavni dio sporta i iz poraza se samo mogu izvlačiti lekcije korisne za budućnost. Ono što najviše boli jest tretman koji HŠK Zrinjski danas ima u bosanskohercegovačkoj javnosti.

Nakon poraza od Sarajeva, mnogi su se mediji obrušili na najtrofejniji nogometni klub u Bosni i Hercegovini. Bole brojne titule, a pogotovo ona prošlosezonska kada je unatoč sarajevskoj kuhinji, Zrinjski iz svega izašao kao prvak. Dopustite da ponovim, PRVAK! 

Čovjek bi rekao da su kao sportski kolektiv koji godinama predstavlja ovu državu u najprestižnijim europskim natjecanjima te kao nogometni klub koji najčešće pokaže najbolju igru od svih bh. predstavnika, ipak zaslužili nešto bolji tretman od strane bosanskohercegovačke javnosti, pogotovo one sarajevske. Tako bih izdvojio članak s jednog sarajevskog portala na kojem jasno piše: "...Sinoć su i vjerni Ultrasi koji stoje uz Zrinjski i u najgorim i u najboljim trenucima, igračima poslali jasnu poruku što misle o njihovim trenutnim nastupima.". Da nije smiješno, bilo bi žalosno. No, naš se portal potrudio da vi, kao naši čitatelji, budete upoznati s čitavom situacijom te smo objavili video pozdrava igrača HŠK Zrinjski s onim najvjernijima, a poruka je bila jasna: "ŠAMPIONI!".

Nadalje, pisalo se o ogoljenim slabostima Zrinjskog, preporođenim sarajevskim klubovima, Husrefu "doktoru" Musemiću, a danas je svjetlo dana ugledala još jedna laž u vidu medijskih napisa o pobuni igrača te se kao predvodnik spominjao Tonći Kukoč. Naravno, sve je demantirano i nakon što je Kukoč preko svog Facebook profila objavio da će tužiti za klevetu portale koji su ovu vijest prenijeli, "vijest" je ekspresno izbrisana s većine portala.

Ni tu nije kraj! Šlag na kraju ipak je vijest o kazni za HŠK Zrinjski koju je prouzročio dron sa zastavom Herceg-Bosne. Nažalost po sarajevske medije, N/FSBiH NIJE zbog toga kaznio aktualnog prvaka države. Istina je da je Zrinjski drastično kažnjen, no kazna se odnosi na propuste u organizaciji, upotrebu pirotehnike, kao i ubacivanje oštrih predmeta na travnjak. Ne, dron nije sporan. Uzalud vam trud svirači...

A možda i nije. Možda će sav vaš trud da diskreditirate HŠK Zrinjski rezultirati još jačim otporom. Još jačom pjesmom i boljom posjetom na utakmicama aktualnog prvaka. A što navijači Zrinjskog misle o trenutnoj situaciji, jasno ćete čuti već u nedjelju na Pecari. Hvala na pitanju, još smo prvi!

SVI NA PECARU!    

 

HERCEGOVINA.INFO