FOTO/VIDEO  HŠK Zrinjski: U zadnje 4 sezone Plemići protiv Širokog odigrali dva susreta za povijest

Zrinjski-Široki
Ovaj puta veliki sportski rivali se sastaju na samom početku lige, a nerijetko su susreti ova dva kluba odlučivali o naslovima i izlascima u Europu.

Utakmica HŠK Zrinjski i NK Široki idealna je prigoda da se prisjetimo nekih od utakmica koje će ostati zapisane u povijesti kao možda i najbolje odigrane ikada u Premijer nogometnoj ligi BiH.

Prva utakmica koje ćemo se prisjetiti jeste ona odigrana u sezoni 2013/14 i koja je vjerojatno odlučila prvaka BiH za tu godinu.

Bila je to prava nogometna poslastica koja je završila rijetko viđenim preokretom koji je mostarskim Plemićima trasirao put ka tituli prvaka.

Zrinjski je do pobjede došao unatoč činjenici da je do 82. minute, imao zaostatak od dva pogotka. Široki je vodio 2:0 pogotcima Marića i Wagnera. U nevjerojatnoj završnici Nikolić je pogodio mrežu Širokog u 83. i 89. minuti, a treći pogodak postigao je Ivan Crnov iz kaznenog udarca u 94. minuti utakmice.

Hercegovački derbi odigran je u fantastičnoj atmosferi pred oko 10 000 gledatelja na stadionu pod Bijelim brijegom.

Zrinjski: Dujković, Radeljić, Muminović, Crnov, Pehar (od 46. Simeunović), Stojkić, Zlatić, Nikolić, Barišić (od 60. Šćepanović), Aleksić, Đurić.

Široki Brijeg: Soldo, D.Džidić, Barišić, Ćorić, Pehar, Zakarić (od 78. Kordić), Wagner (od 83. Ivanković), Marić (od 88. Peko), Špikić, Plazonić, Ljubić.

Druga utakmica koju smo izdvojili odigrana je na Pecari u sezoni 2015/16. Ova utakmica odigrana u sjajnom ambijentu punog stadiona na Pecari najbolja je utakmica svih vremena u povijesti Premijer lige BiH.

Momčadi su nastupile u slijedećim sastavima:

NK Široki Brijeg:Soldo, Pandža, Barišić, Ćorić, Pehar, Krstanović, Baraban,Wagner, Kožulj, Brekalo, Crnov

HŠK Zrinjski: Karačić, Graovac, Tomić, Žeravica, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Laštro, Filipović.

Utakmica je završila pobjedom Zrinjskog 3:4. U 6. minuti Crnov je doveo domaće u vodstvo, a u 13. minuti Krstanović je pogodio za 2:0. Smanjio je iz kaznenog udarca Mešanović u 30 minuti i to je bio rezultat prvog dijela.

Na samom otvaranju drugog dijela poravnava Petrak na 2:2, a Zrinjski do vodstva 3:2 dovodi Todorović europogotkom u 69. minuti. Poravnava Pandža na 3:3 u 76. a slavlje Zrinjskom u sudačkoj nadoknadi donosi Arežina.


Ljubitelji nogometa i od subotnje utakmice očekuju još jedan hercegovački El Clasico i nema sumnje da će stadion pod Bijelim Brijegom biti dobro popunjen navijačima obije momčadi.

HERCEGOVINA.info