HŠK Zrinjski: Slabi sudac Bjelica i provokacije gostujućih nogometaša obilježile utakmicu protiv Čelika

Zrinjski-Čelik

Utakmica je to koja će se najviše pamititi po slabom suđenju suca Bjelice koji je dozvolio da utakmica ode tamo gdje je i otišla, a otišla je daleko od onoga što gledatelje privlači na stadione.

Od samog početka vidjelo se da će utakmica biti teška, kako za igranje tako i za gledanje. Gosti su odmah jasno dali do znanja da su došli u Mostar ostati neporaženi, i nisu birali sredstva da ostavre svoj naum.

Previše su se jučer gostujući nogometaši valjali po terenu, a sudac Bjelica je to dopustio, tako da smo gledali dosta prekida koji su unijeli dodatnu nervozu među nogometaše Zrinjskog. Zbog jednog takvog simuliranja živce je izgubio Muminović koji je zbog toga zaradio crveni karton, i tako oslabio svoju momčad.

Igra živaca nastavila se i u drugom dijelu, sve do vodećeg i zasluženog pogotka Zrinjskog. I nakon tog pogotka gosti, iako brojčano nadmoćni nisu uspjeli nametnuti svoju igru, a Plemići su imali još par prilika za povećanje vodstva.
Kada je već sudac Bjelica dao crvenu karton Muminoviću, to je morao s druge strane učiti još u bar dva navrata kada su nogometaši Čelika hrvačkim zahvatima zaustavljali Plemiće.

S druge strane svaki prigovor igrača Zrinsjkog je kažnjavao javnim opomenama, što je izazivalo buru negodovanja s tribina stadiona pod Bijelim Brijegom.
Gosti, iako brojčano nadmoćni nisu u tijekom cijelog susreta imali niti jednu ozbiljnu priliku, a onda su u zadnjim minutama postigli slučajan pogodak kojim su odnijeli bod u Zenicu.

Na kraju susreta dogodile su se nemile scene i gužva u kojoj je crveni karton dobio strateg Plemića Branko Karačić, a kriv je jer mu je gostujući nogomtaš opsovao roditelje, što je i izazvalo gužvu.

Utakmica je tako završila s ružnim scenama, i na kraju svaki komentar je suvišan. Ovakve nogometne predstave ne doprinose popularizaciji nogometa, i isuviše su smiješne tvrdnje dužnosnika NS BiH kojima pričaju da je nogomet u BiH na nekoj razini, a on je ustvari na samom dnu na europskoj ljestvici.

Ukoliko se želi krenuti naprijed potrebno je hitno ovu ligu smanjiti, ali i iz nogometa konačno u mirovinu spremiti ljude koji rade u nogometu već dugi niz godina, još iz vremena bivše države i prošlog stoljeća.

Sve prolazi sve se mijenja samo ti ljudi ostaju, i što je najžalosnije oni o svemu i odlučuju. Na kraju svega se pitamo se zašto smo tu gdje jesmo, a bit ćemo sve dok se stvari ne počnu kretati prema napriijed. Do kraja prvog dijela prvenstva su još dva kola, a bit će zanimljivo vidjeti kolike će kazne dobiti sarajevski klubovi za današnje navijačko divljanje i slabu organizacije utakmice na Grbavici. Podsjećamo HŠK Zrinjski je dobio 3500 KM kazne u utakmici u Ljubuškom koja je prošla bez ikakvih incidenata.

HERCEGOVINA.info