HŠK Zrinjski: Prvaka će odlučiti susreti unutar vodeće četvorke

Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, HŠK Zrinjski, Ultrasi, Ultras Zrinjski Mostar, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar
Sada slijedi završna utrka, Liga za prvaka u koju Plemići ulaze domaćim duelom s Radnikom - rasterećenim i time opasnim rivalom. Blaž Slišković, pred kojim je jasan cilj napada na treći vezani naslov prvaka Mostaraca, to dobro zna.

- Pred nama je odlučujućih deset utakmica. U razgovoru sa svojim suradnicima svi smo se složili da je ovo realno što smo pred odlučujuće susrete poravnati sa Željezničarom. Ne bi bilo pravedno da je netko od nas odmakao nekoliko bodova. Govorim iz perspektive nas i Želje jer smo objektivno mi u ovom trenu najbliži naslovu, prošli smo kao i oni kroz dobre i loše periode. Ponavljam, ovako je najpravednije, rekao je šef struke Blaž Slišković koji smatra da utrka za naslov ne mora nužno biti samo dvoboj. Troboj, ili možda četveroboj po njemu nisu isključeni.

- Iako imamo određenu bodovnu prednost, ne bih još uvijek otpisivao Široki i Sarajevo. Nadam se da će Liga 6 biti kvalitetna i neizvjesna. Većina očekuje da će najvažniji biti susreti s Radnikom i Krupom, no ja sam mišljenja da će odlučujući susreti ipak biti unutar vodeće četvorke.

Generalno, jasno je da će maratonskih deset kola biti zahtjevna dionica, da će svako malo na red doći derbi. No prvi je na redu Radnik u Mostaru.
Beširević, Đurić, Peco...

- Što se tiče Radnika, oni dolaze potpuno rasterećeni, svjesni da što god naprave može ići u njihovu korist. U zadnje vrijeme igraju odlično, zasluženo su izborili Ligu za prvaka i protiv njih kao i protiv svakoga u ovoj fazi natjecanja morat ćemo proliti dosta znoja da bismo ostvarili dobar rezultat, ocijenio je Baka.

- Radnik ima odlične pojedince. Beširević je igrač od kojeg sve počinje, to je igrač kojeg bih sutra volio vidjeti u dresu Zrinjskog. Stari lisac Đurić koji može iskočiti u svakom trenutku, mladi napadač Peco koji igra sve bolje, jako su nezgodna ekipa. Svega smo svjesni, no mi ćemo gledati sebe i svoju igru. Inzistiram na volji, želji i htijenju, uz to će sve ostalo doći. Imamo velik fond igrača, što je najvažnije, nemamo ozlijeđenih.

Tko će zaigrati? Ima Slišković određenih dilema, dijelom i zbog prošle utakmice u Banjoj Luci, gdje je težak teren maksimalno potrošio ekipu.

- Već sam rekao, prava je sreća da nema ozljeda. Onakav teren u Banjoj Luci tražio je ogromnu potrošnju i vjerujem da će biti nekih promjena, u veznom redu i prema naprijed. Vraća nam se Kadušić i on će biti na svom mjestu na desnom boku. Lijevo Stojkić, u sredini Jakovljević i Barišić. Na zadnjem, treningu vidjet ćemo tko je odmoran, koga je prošla utakmica iscrpila. Najveći teret u Banjoj Luci iznijela je vezna linija, oni su se najviše potrošili. Ne kažem da ostali nisu, ali oni su više pa je za očekivati određene promjene, zaključio je Slišković.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]