HŠK Zrinjski: Pobjedom nad Mladosti želimo ostati u utrci za naslov jesenskog prvaka

Press konferencija HŠK Zrinjski
Novi premierligaš najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva. Mladost je uspjela svladati Željezničar, a u posljednjem kolu i Sarajevo, piše pogled.ba.

"U posljednjih pet utakmica nemaju poraza i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i trenutačnoj formi. Jedina dva poraza doživjeli su na početku sezone od Rudara i u osmom kolu od Širokog Brijega, tako da nas sigurno očekuje veoma teška utakmica. Međutim, mi nakon dvije pobjede želimo nastaviti pobjednički niz i ostati u utrci za naslov jesenskog prvaka", poručio je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Marinović smatra kako je Zrinjski na domaćem terenu protiv svake ekipe favorit, pa tako i protiv Mladosti.

"Mi smo uvijek favoriti na domaćem terenu, ali igramo protiv jedne veoma kvalitetne ekipe. Ipak, mi prvo trebamo gledati na sebe, jer sve zavisi od nas. Očekujem discipliniranu i maksimalno motiviranu igru Mladosti u Mostaru. Oni imaju izuzetno brze igrače u fazi napada i to je sigurno njihova velika kvaliteta. Mladost je svojim igrama zaslužila da je respektiramo, i možda je zaslužila veći broj bodova nego što sada ima". istaknuo je Marinović.

Kao ključne igrače Mladosti trener Zrinjskog je naveo Dilavera, Kovača, Ramovića i Kobilicu. To je ofanzivna četvorka koja radi presing na zadnju liniju i dobra je u transformaciji pri osvojenoj lopti.

Zrinjski bi eventualnom pobjedom nad Mladosti uz povoljan ishod derbija između Sarajeva i Slobode ponovno mogao preuzeti prvo mjesto na ljestvici. Za preuzimaju vodeće pozicije Zrinjskog trebaju tri boda protiv Mladosti, te da Tuzlaci ne dođu do punog plijena na Koševu.

"Teško je reći tko je u prednosti Sarajevo ili Sloboda. Sigurno da je Saajevo pod većim pritiskom nego Sloboda, a obje ekipe imaju kvalitetu. No, to su stvari koje prepuštamo njima, ja više razmišljam o nama i našoj utakmici s Mladosti. Naravno da ćemo pokušati završiti prvi dio sezone na prvom mjestu, iako sada imamo malo teži raspored. Idemo od utakmice do utakmice, i ako nam se ukaže prilika znati ćemo je iskoristit i preuzeti vodeću poziciju", riječi su trenera Zrinjskog.

Za utakmicu sa ekipom Mladosti upitni su nastupi Peke i Petraka, čije ozljede nisu ozbiljnije prirode. Susret između Zrinjskog i Mladosti igra se u subotu u 14.30 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Parovi 14. kola Premier lige BiH:
Zrinjski - Mladost (DK), subota 14.30
Široki Brijeg - Drina, subota 13.30
Travnik - Olimpic, subota, 13.30
Čelik - Velež, subota 14.30
Borac - Radnik, subota 17.00
Sarajevo - sloboda, nedjelja, 13.00
Rudar - Željezničar, nedjelja, 13.30
Slavija - Vitez, nedjelja, 13.30 - See more at: http://www.pogled.ba/clanak/vinko-marinovic-pobjedom-nad-mladosti-zelimo-ostati-u-utrci-za-naslov-jesenskog-prvaka/76125#sthash.BdG7MWxn.dpuf