FOTO  HŠK Zrinjski: Plemići idu na Koševo po povoljan rezultat

HŠK Zrinjski, FK Sarajevo

...na kojoj su govorili šef struke Vinko Marinović i nogometaš Ognjen Todorović.

Sutra igramo derbi kola sa Sarajevom, a mi priželjkujuemo da odigramo utakmicu kakvu smo odigrali zadnji put na Koševu. Nadam se da će ekipa dati svoj maksimum na toj utakmici, i da će ta utakmica opravdati očekivanja. Sarajevo je odigralo dobru utakmicu protiv Širokog, pogotovo drugo poluvrijeme, a ono što je jako bitno jeste da mi imamo maksimalan učinak i možemo mirno ući u utakmicu, rekao je šef struke Zrinjskog Vinko Marinovć.

Imamo jako tešku utakmicu sutra, ali možemo ići rasterećeni u Sarajevo. Mi smo u psihološkoj prednosti, a Sarajevo je po meni igrali promjenjivo na startu prvenstva i nadam se povoljnom rezultatu, rekao je Ognjen Todorović dodajući da je recept za sutrašnju utakmicu dobra obrana i brz kontranapad.

Trener je još rekao da Zrinjski već dugo nije postigao pogodak na Koševu, te da je vrijeme da se ta tradicija sruši, naglašavajući da je Sarajevo dosta kvalitetna ekipa.

Stručni stožer ima na dispoziciji sve igrače sem Radeljića koji odrađuje kaznu, a još se ne zna sastav koji će sutra istrčati na Koševu.

Utakmica FK Sarajevo-HŠK Zrinjski igra se sutra s početkom u 20. sati.

HERCEGOVINA.info