HŠK Zrinjski: Novi kiks nije problem, problem je što nema igre

HŠK Zrinjski, FK Velež, HŠK Zrinjski, nezadovoljstvo, HŠK Zrinjski, NK Travnik

...Nakon što je Zrinjski deklasirao Borac (4:0) u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH, očekivalo se da će Mostarci na krilima tog trijumfa zaigrati još bolje, no dogodilo se suprotno. Plemići su, naime, doživjeli drastičan pad, tako da je bodovni učinak u posljednja tri kola zapravo dobar, obzirom da je Zrinjski protiv Olimpica (1:1), Mladosti (2:0) i Veleža (1:1) izgledao loše, baš kao i u porazu od Čelika (2:3), ali tada je loša igra ostala u sjeni crvenog kartona Denija Simeunovića i činjenice da je Zrinjski u završnici utakmice oštećen zbog nedosuđenog kaznenog udarca.

Loša igra protiv Veleža definitivno nije iznenađenje, jer Zrinjski protiv gradskog rivala Pod Bijelim brijegom tradicionalno igra loše, bez obzira što rezultati sugeriraju drukčije, no Karačić ipak mora pronaći odgovor zašto je njegova momčad izgledala onako nepovezano i bezopasno u drugom poluvremenu, jer je identično izgledala i u drugom poluvremenu protiv Olimpica.

Učinak? Zrinjski je nakon prvih petnaest kola u vrhu, u leđa gleda samo Sarajevu i Borcu, tako da je Karačić u pravu kada govori da "nema razloga za nezadovoljstvo", još više kada se znaju zacrtani ciljevi, ali...Ne vidimo ni puno razloga za zadovoljstvo! Da, Zrinjski je ove jeseni igrao puno bolje nego u prvom dijelu prošle sezone, gol-razlika 24:12 u odnosu na prošlosezonsku (13:14) to najbolje potvrđuje, ali Karačićev Zrinjski je u prvih petnaest ipak osvojio isto bodova koliko i onaj Dragana Perića - 26, no Perićev Zrinjski je imao i polufinale Kupa, dok Karačićev tek mora osigurati četvrtfinale.
No, da Pod Bijelim brijegom ne mogu biti zadovoljni učinkom od 26 bodova najbolje zapravo potvrđuje podatak da je pretprošle sezone Slaven Musa sa znatno neiskusnijim i tanjim igračkim kadrom od aktualnog te objektivno s puno lošijom atmosferom u i oko kluba, Plemiće u prvih petnaest kola odveo do 27 bodova. Za one koje su zaboravili, podsjetnik da je Zrinjski tu jesen zaključio sa samo dva poraza (7-6-2) i gol-razlikom 26:17.

U prijevodu, ovaj Zrinjski je u prvih petnaest kola morao napraviti više - tri domaća kiksa (Rudar 0:0, Olimpic 1:1, Velež 0:0) su puno za momčad koja se želi boriti za vrh, a i gostujući učinak (Sarajevo 0:1, Borac 0:2, Široki Brijeg 1:1, Čelik 2:3) protiv klubova koji su, uoči sezone, također izrazili europske ambicije je daleko od dobrog. Ukratko, možemo se složiti s Karačićem kada kaže "nema razloga za nezadovoljstvo" - Zrinjski je nakon petnaest kola ipak trećeplasirani, ali, kao što smo već konstatirali, ne vidimo puno razloga ni za zadovoljstvo.

Dnevni list