HŠK Zrinjski-NK Široki Brijeg: Derbi bez okusa i mirisa

HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg

U stara (i ne tako stara), dobra vremena susret velikih rivala i sportskih prijatelja privlačio bi veliku pozornost, no ovaj puta to nije slučaj. I dok većina klubova strepi što će se desiti u dva psljednja kola, Zrinjski i Široki mirno spavaju.

Za HŠK Zrinjskim je još jedna neuspješna sezona i Plemići drugu godinu za redom neće osjetiti slast europskih takmičenja. Iako je Zrinjski u prvom dijelu sezone izgledao dobro, i iako su Plemići imali odličan raspored proljeće je donijelo razočaravajuće rezultate i loše igre. Razočarenje je utoliko veće jer Premijer liga nikada nije bila lošije kvalitete. Sve to se odrazilo na posjetu i stadion pod Bijelim Brijegom nije nikada bio prazniji nego ovog proljeća.

Iako iz Širokog Brijega ističu da su zadovoljni sa izlaskom na euro scenu, to se ipak kosi sa najavama i ambicijama pred početak sezone. Igra Širokog Brijega ne sliči na one iz prethodnih sezona, a to se posebno vidjelo u bezidejnosti u finalu kupa.

Navijači Širokog će ipak i ove sezone uživati u igranju u Europi, a navijači Zrinjskog će se ovo ljeto zadovoljiti bodrenjem reprezentacije Hrvatske na EP u Poljskoj i Ukrajini.

Bilo kako bilo pred nama je u nedjelju hercegovački derbi u koji oba kluba ulaze bez ikakvih ambicija, što znatno smanjuje draž ove utakmice. Oba kluba mogu igrati rasterećeno za navijače, a sa obzirom na sve nabrojano u nedjelju ih neće biti baš u velikom broju kao prethodnih godina.

hercegovina.info