HŠK Zrinjski: Mnogi se neće naigrati

...ali sa sigurnošću se može tvrditi da Plemići u ovom trenutku imaju najširi igrački kadar u Premier ligi.
Potvrdio je to i subotnji ogled protiv Travnika (5:1), no zapravo se najbolje vidjelo u trijumfu protiv Zvijezde (3:0) u kojem su, pazite sad, bez minutaže ostali Igor Melher, Daniel Graovac, Toni Pezo, Zoran Belošević, Srđan Savić, Vučina Šćepanović, Vedran Kantar, Igor Aničić i Nebojša Popović, ali i već pomalo zaboravljeni Goran Marković (ozlijeđen) i Filip Arežina (suspendiran) - "sastav" koji bi, možda, također pobijedio u Gradačcu.

Novinari u sličnim situacijama vole koristiti floskulu "slatke brige", iako nismo baš sigurni da je Branku Karačiću ugodno prilikom sastavljanja kadra koji će konkurirati za utakmicu.
- Ne radi se tu samo o formi pojedinaca nego i o propozicijama. Naime, poznato je da u svakoj utakmicu u krugu kandidata za utakmicu moramo imati najmanje tri igrača koji su mlađi od 21 godine, dok moram paziti i na broj stranaca, jer ih u kadru imamo više od šest koliko ih može biti u službenom zapisniku, govorio je uoči Travnika Karačić.

Iako velika konkurencija nerijetko može izazvati i protuučinak zbog uvijek mogućeg stvaranja nezadovoljstva u svlačionici, logika ipak sugerira da bi širina kadra trebala biti veliki plus Zrinjskog, pogotovo kada se zna da će jesenski dio prvenstva ove sezone imati još važniju ulogu nego prethodnih, budući da će na programu biti četiri kola više. Ipak, usprkos većem broju utakmica, mnogi se neće naigrati, još više kada se zna kako Karačić nije trener koji voli previše rotirati. S kakvim to kadrom, zapravo, raspolaže stručni stožer Zrinjskog?

VRATARI
Start sezone očito sugerira da je Ratko Dujković broj 1, dok je njegova prva alternativa Nikola Vasilj. Igor Melher je, pak, tek treći izbor, iako se radi o igraču koji je u prošlu sezonu ušao kao kapetan i prvi izbor među vratnicama.

ZADNJA LINIJA
Daniel Graovac u pripreme je ušao kao standardni U21 reprezentativac BiH, ali u dosadašnjih osam utakmica minutažu je skupljao samo jednom. Nakon dolaska Tonija Peze njegovi izgledi za ozbiljniju minutažu su se još više umanjili, budući da je i prije njegovog dolaska bio alternativa za Antu Radeljića i Marina Aničića. Pero Stojkić, prošle sezone najbolji igrač Zrinjskog, dobio je vrlo ozbiljnog konkurenta u Zorana Beloševiću, dok Zoran Brković na desnom boku u ovom trenutku nema toliko ozbiljnu konkurenciju.

VEZNI RED
Tu je gužva još veća, bez obzira što je Arežina umjesto borbe za mjesto u sastavu odlučio odmarati u rodnom Uskoplju. Potvrđuje to i činjenica da su Srđan Savić i Vedran Kantar protiv Travnika ostali izvan zapisnika, dok su Vučina Šćepanović i Mile Pehar cijelu utakmicu odgledali s klupe, budući da je Karačić koristio Milana Muminovića, Hrvoja Miličevića, Denija Simeunovića, Velibora Đurića, Ivana Crnova i Hrvoja Barišića. U nastavku je u veznom redu zaigrao i Belošević, što dodatno komplicira status spomenutog Kantara, koji će se, očito, morati dobro namučiti kako bi se izborio za ozbiljniju ulogu u momčadi.

NAPAD
Karačić zasad forsira sustav igre sa samo jednim napadačem, a njegov prvi izbor je trenutačno Amer Bekić, koji povjerenje opravdava golovima. Na startu sezone prvi izbor bio je Nebojša Popović, a sada je tu i povratnik Igor Aničić, prošle sezone prvi strijelac Zrinjskog u jesenskom dijelu.

Dnevni list