HŠK Zrinjski: Imamo dosta prostora da svoju igru dodatno unaprijedimo

Sarajevo-Zrinjski 0-1
Početno ljetno razočaravajuće ispadanje u 1. pretkolu Europske lige od armenskog Shiraka (2:1, 0:2) nije nagovještavalo puno dobra za Plemiće, od kojih se kao prvaka Bosne i Hercegovine iz pretprošle sezone i jednog od najuspješnijih klubova u domaćim natjecanjima prethodnih desetak godina, uvijek očekuju najveći dometi.

Na takav pritisak je momčad trenera Vinka Marinovića ipak kasnije odlično reagirala i ostvarila seriju kakvoj su se i najoptimističniji navijači teško mogli nadati.

- Svi smo htjeli devet početnih bodova pa da onda mirno idemo u Sarajevo, a onda smo i na Koševu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat te start kakav se samo poželjeti može. Mi jednostavno idemo utakmicu po utakmicu, ne postavljamo previše dugoročne ciljeve, ali igramo zaista dobro, govori trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Seriju su Plemići otvorili domaćom pobjedom protiv Olimpica (2:0), nastavili u Zvorniku kontra Drine (1:0), potom očekivano, ali ne baš tako lako, savladali Travnik (1:0), da bi konačno sve to kapitalizirali izuzetno vrijednom pobjedom protiv najvećeg favorita Premier lige i aktualnog prvaka, momčadi Sarajeva (1:0), i to na gostujućem terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.

- Već protiv Sarajeva smo igrali bolje nego protiv Travnika, a težimo da se dodatno popravimo i za naredne susrete. Vjerujem da imamo dosta prostora da svoju igru dodatno unaprijedimo, smatra Marinović.

Kroz pripreme i tijekom početnih kola struka je imala dosta problema s ozljedama nekoliko nogometaša, posljednji u nizu je i vratar Goran Karačić koji je morao napustiti igru u meču na Koševu (priliku za debi je iskoristio Krešimir Bandić), ali je zdravstveni bilten sad dosta povoljan.

- Ozlijeđeni igrači se vraćaju u pogon i to nam je vrlo bitno, svi su u konkurenciji pred derbi s Širokim Brijegom, zadovoljan je trener Plemića.

Unatoč odličnom startu među nogometašima nema euforije, ipak je pred svima još puno posla.

- Prošla su tek četiri kola, puno je još pred nama za igrati. Mi smo uhvatili lijep zalet, ali timovi koji su u određenom početnom zaostatku imaju još puno mogućnosti. Fokusirani smo na svoje sljedeće obveze i želimo u naredne dvije domaće utakmice dati maksimum i težiti što boljem rezultatu do reprezentativne stanke, zaključio je Vinko Marinović.

Od pojačanja očekujem još više

Zrinjski je dosta mijenjao u igračkom kadru ovoga ljeta, između ostalih u klub su stigla neka provjerena imena poput Gorana Zakarića i Jasmina Mešanovića, potom Miloš Žeravica, Miloš Filipović...

- S pojačanjima sam zadovoljan, a očekujem da budu još bolji. Ipak je potrebno da prođe određeno vrijeme adaptacije kako bi pružili svoj maksimum i da bi imali kompletnu sliku o njima, kazao je Marinović.

Protiv Širokog odlučuju detalji

Naredni veliki ispit Zrinjskog je hercegovački derbi s Širokim Brijegom predstojeće nedjelje (19 sati, prijenos na BHT) na stadionu Pod Bijelim brijegom.

- Radi se o derbi utakmici u svakom slučaju, specifičnom susretu s puno naboja, dvoboju u kojem će sitnice i detalji odlučivati. Očekujem dosta publike Pod Bijelim brijegom. Ovakvi mečevi često istaknu nekog pojedinca, a ja se nadam da će on biti iz naših redova te da ćemo opravdati očekivanja i ostvariti pozitivan rezultat. Očekuju nas dvije teške utakmice na domaćem terenu, ali se nadamo punom uspjehu, poručio je Marinović.

Nakon Širokobriježana, Plemići će ugostiti i zenički Čelik.

Dnevni list