HŠK Zrinjski: Idemo zajedno, idemo do kraja, idemo pobijediti!

zrinjski-široki

Predmet svih razgovora na ulicama, kavanama, školama i na radnim mjestima je Zrinjski. Plemići su prvi na ljestvici, a do kraja Premijer lige su ostala samo tri kola. Prva prepreka Zrinjskom na putu ka osvajanju naslova je Olimpic.

Pred ovo izuzetno važno gostovanje igračima su se obratili pismom na stranici Ćaltu za predsjednika Zrinje koje ovim putem u cijelosti objavljujemo.

Šta ovo čujem i vidim...Željo dogovorio ovo, Široki dogovorio ono, obitelj Osim pripremila ovo, suci pripremljeni da osiguraju titulu svakome drugome osim Zrinjskom, kopiraju se novinski naslovi koji govore kako žele sve samo da Zrinja ne bude prvak... i kad ovo sve slušam ja se pitam i pitam vas sve želimo li mi uopće biti Prvaci? Želimo li biti najbolji? Želiš li ti Dujkoviću, Stojkiću, Radeljiću, pa sve do Nikolića i Bekića, biti Prvak i želiš li tu yebenu titulu koju čekamo toliko godina? Želiš li ti prvi navijaču gore sa gornje tribine na zapadu, pa preko cijelog zapada do zadnjeg i najmlađeg Ultrasa na stajanju da Zrinja bude Prvak? Ako želiš, onda se idemo ponašati kao PRVACI, a to je da postoji samo HŠK Zrinjski i ništa i nitko više!

Idemo u to yebeno Sarajevo preorat svaku travku sa onog gay stadiona i pokazati svima kako je to kad dođu ratnici sa crvenom lentom, da nas upamte za vijeke vjekova, kako je to kada 11 pobjednika sa lentom iziđe na teren. Nema isprika, nema opravdanja, nema te prepreke koja se ne može preći ili srušiti!
Nije bitan rezultat, nije bitan onaj broj na semaforu koji pokazuje pogotke, nije bitna pobjeda, ono što je bitno jeste da ti koji obučeš Sveti dres i imaš uklesan grb na srcu možeš pogledati u oči svoga suigrača i reći dao sam svaki sićušni atom svoje snage od sebe da broj na semaforu bude u našu korist, nisam iznevjerio tebe, svoga brata u dresu, zato što nisam pretrčao korak više, korak brže, što sam propustio pokriti tamo gdje možda on nije stigao. Možeš pogledati u oči svakog navijača kojem je onaj grb na srcu svetinja i koji bi dao sve za jedan tren na terenu u tom dresu i da ga nosi huk Ultrasa i reći mu „Hvala ti brate" ti si moje srce na tribinama, ja sam tvoje srce na terenu, kao što si ti svoje ostavio gore, ja ću svoje zakopati na travnjaku da svi znaju da je tu igrao Zrinjski, da svi vide kako je to kada dođu pravi pobjednici igrati nogomet!!! Uradi to rezultat nije bitan! Sam od sebe će doć!

Ostale su nam tri utakmice od kojih je svaka sljedeća najvažnija. Sada je to Olimpic. Budi spreman da će sve krenuti po zlu, budi spreman da sve ono što ste kao momčad isplanirali padne u vodu, budi spreman da taktika ode u vjetar poput ptičjeg perca. Tada se vidi razlika između Prvaka i jednostavnog nogometaša. Ili ćeš odustati tražeći isprike u sucima, u savezu, u svakome samo ne u sebi, ili ćeš stisnuti zube, dignuti pogled i krenuti lomiti sve pred sobom, kakav god rezultat bio. Ili ćeš se utopiti ili ćeš yebati sve po spisku i reći „nećeš".

Lako je kada je sve nizbrdo, kada je sve po planu, kada sve ide kako treba, ali život je takav da nikada nije tako, pa tako ni u onih 90 minuta koji nas dijele od titule. Prema tome: idemo zajedno, idemo do kraja, idemo pobijediti! Nije rezultat taj koji pobjednika čini pobjednikom, nego stav, nego htijenje, borbenost, srce! Nije vam dužnost pobijediti, dužnost vam je zaslužiti tu lentu koju nosite! Niste iznevjerili protiv Širokog, niste protiv Čelika, ali niste niti protiv Sarajeva, zato što ste dali srce! Dajte srce, dajte dušu i dajte sebe! Pobjeda će doći sama po sebi!!!

HERCEGOVINA.info