HŠK Zrinjski: Cilj je obraniti naslov prvaka!

Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Davor Martinović, Branko Karačić, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski

Za razliku od trenera Branka Karačića koji umjereno uvijek “spušta loptu na zemlju”, Šulenta uvijek zrači optimizmom, tako da su izjave iz Zrinjskog pomalo kontradiktorne. Naime, trener Plemića je uoči prvog treninga izjavio je kako je “cilj isti kao i protekle sezone, odnosno izboriti plasman u Europu”, dok je Šulenta letvicu ipak postavio više.

- Cilj Zrinjskog u sezoni 2014./2015. je obraniti naslov prvaka, kazao je izvršni dopredsjednik mostarskog kluba.
Još uvijek su svježa sjećanja na njegove riječi izrečene uoči starta proljetnog dijela sezone kada je kazao: “Želimo devet pobjeda i naslov prvaka”, tako da njegov optimizam sigurno raduje navijače Zrinjskog.
- Mi smo i prošle sezone od prvog dana priprema slagali momčad koja će se boriti za titulu, a to što nam se nisu davali veliki izgledi, nije naš problem. Isto razmišljamo i sada, iako smo svjesni, isto kao što smo bili i tijekom protekle sezone, kako još neki klubovi imaju slične  ambicije. Dakle, slaganju momčadi opet smo prišli s ciljem da selektiramo kadar koji će moći prvi proći kroz cilj, a hoćemo li u tome uspjeti, vidjet ćemo za godinu dana, dodao je Šulenta.

Na prozivci u srijedu stručni stožer je radio s velikim brojem igrača. Karačić je brojio do 33, ali Šulenta kaže da tu brojku ipak ne treba uzimati kao konačnu.
- Kadar još uvijek nije definiran. Na Kupres idemo 29. lipnja i do tada će se broj igrača sigurno smanjiti. Već sada znamo da će neki na posudbu, dok će neki zbog jake konkurencije vjerojatno sami odlučiti kako je bolje da promijene sredinu.
Zrinjski je s pripremama krenuo sa sedam novih igrača, a Pod Bijelim brijegom i dalje su u potrazi za pojačanjima.

- Sve pozicije su više-manje popunjene, ali još uvijek ne možemo reći kako smo završili s dovođenjem novih igrača, baš kao što ne možemo reći da će svi oni koji su počeli pripreme biti u kadru i kada krenu službene utakmice. Ukratko, još uvijek radimo na igračkoj križaljci, a sve s ciljem da start sezone dočekamo u što boljoj situaciji.

Kao i prije godinu dan, nova sezona za Zrinjski će opet početi nastupom u Europu, ali s obzirom da će Plemići ovog puta igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, Mostarci će već na startu dobiti ozbiljnog protivnika, možda i objektivno puno kvalitetnijeg.
- Odavno znamo potencijalne protivnike u drugom pretkolu Lige prvaka. Ždrijeb je u ponedjeljak i vidjet ćemo koga ćemo dobiti. Moja je želja da to bude netko tko se neće karakterizirati izrazitim favoritom, dakle Debrecen, Maribor, Slovan ili u najboljem slučaju latvijski Ventspils, zaključio je Šulenta.

Dnevni list