Hrvoje Miličević: Nisam očekivao da ću biti standardan u Zrinjskom

Prvi i do jučer jedini razgovor s njim smo radili u svibnju ove godine, nedugo nakon njegovog osamnaestog rođendana kada je ovaj igrač tek kucao na vrata prve momčadi, no iako se još uvijek, barem službeno, radi o junioru, danas je Miličević igrač bez kojeg Slaven Musa ni ne pokušava sastaviti početni sastav.

U trinaest prvenstvenih kola samo ga dva puta nije bilo u početnom sastavu, na otvaranju sezone protiv Travnika (3:3) kada je cijelu utakmicu odgledao s klupe te protiv Sarajeva (1:1) kada nije mogao igrati zbog žutih kartona. - Naravno da sam prezadovoljan minutažom, ali mislim da priliku koju dobivam koristim na najbolji način, odnosno da opravdavam povjerenje koje dobivam, izjavio je Miličević, koji je protiv Leotara potvrdio da polako postaje glavni igrač mostarskog kluba.
- Znali smo da su nam svi unaprijed upisali bodove, ali nije bilo lako opravdati ulogu favorita. Ipak, osvojili smo tri boda i to je najvažnije, jer se sada u miru možemo pripremati za hercegovački derbi protiv Širokog Brijega, dodao je Miličević.
U povijesnim knjigama ostat će zapisano da mu je priliku prvi dao Dragan Jović i to u Europskoj ligi protiv Tre Pennea (9:2), u kratkom mandatu njegov ogromni potencijal prepoznao je i Marijan Bloudek pod kojim je Miličević upisao premierligaški debi, no pravu priliku je počeo dobivati tek dolaskom Slavena Muse. Koliko mu vjeruje pokazao je protiv Slobode (1:0) na Tušnju, odnosno utakmici u kojoj je Miličević prvi put krenuo od prve minute, iako je Zrinjski tada još uvijek bio ozbiljan kandidat za ispadanje.

- Povjerenje trenera svakom igraču puno znači, ali kako sam već rekao, mislim da opravdavam povjerenje koje dobivam. Ne bih bio iskren kada bih sada rekao da sam očekivao kako ću biti standardan. Vjerovao sam da ću dobivati priliku, ali s obzirom na ambicije i konkurenciju, mislio sam da ću uglavnom ulaziti s klupe. Ipak, igram standardno i to je velika stvar, jer u Ligi nema puno juniora koji imaju takvu minutažu, štoviše, mislim da u klubovima iz vrha nema nijedan, nastavio je Miličević, koji kaže da jedva čeka derbi protiv Širokog Brijega.

- Ići ćemo u goste lideru sa željom da potvrdimo da nam je mjesto u vrhu. Mislim da smo to već dokazali, ali puno je još do kraja sezone, tako da moramo nastaviti skupljati bodove ako želimo izboriti plasman u Europu.
Nema nikakve sumnje da je Miličević zbog svojih godina već skrenuo pažnju na sebe, tako da neće biti veliko iznenađenje ako neki klubovi već u zimskom prijelaznom roku pošalju ponudu za njega, ali on kaže da mu se ne žuri s odlaskom.
- Jednog dana ću sigurno promijeniti klub, ali ne vidim razloga zašto bih priželjkivao da se on dogodi što skorije, zaključio je Miličević.

Dnevni list