Hrvatskoj u Bruxellesu "veća" podrška nego u Splitu i Zagrebu

... Wembleyu 2007. i 2009.

Naravno, s tih gostovanja navijači su odlazili u potpuno suprotnim raspoloženjima, ali je oba puta njihova brojnost bila zavidna: Prvi put ih je više od sedam tisuća slavilo jednu od najvećih pobjeda u povijesti (3:2), dok je dvije godine poslije pet tisuća "popišanih" Hrvata napuštalo Wemley nakon katastrofe 1:5.

Prodano manje od pola kontigenta ulaznica po cijeni od 30 eura

Za najvažniju utakmicu "Štimčeve ere" hrvatski navijači kupili su nešto više od 1100 ulaznica po cijeni od 30 eura. HNS je na raspolaganju imao tri tisuće ulaznica", izjavio nam je Nikša Martinac, HNS-ov "ticketing officer".

U Bruxellesu najbrojnije gostovanje nakon Wembleya

Ističe kako je ta brojka najveća u posljednje tri godine kada su gostovanja reprezentacije u pitanju, a osim utakmica na Wembleyu i najveća u posljednjih šest-sedam godina: "Zanimanje za neku gostujuću utakmicu reprezentacije nije bila toliko još od utakmica na Wembleyu. Primjerice, u Ateni je prošle godine bilo oko 800 naših navijača. Tada smo imali zahtjeva za oko tisuću ulaznica, ali nam domaćini nisu htjeli osigurati toliko. Za prvu utakmicu play-offa za Euro u Istanbulu, prodalo se tek oko 300 karata."

Ulaznice se neće moći kupiti na stadionu, iako se nisu prodale sve za hrvatski sektor

Martinac je posebno naglasio:"On-line prodaja ulaznica završila je u subotu, do kada je prodano manje od pola kontingenta namijenjenog za naše navijače i nakon toga više nije moguće kupiti karte. Molio bih navijače koji nisu kupili ulaznice, da shvate kako to više nije moguće. Na stadionu će ih u zamjenu za vaučere moći preuzeti samo oni koji su ih kupili putem interneta. Prodaje ulaznica na stadionu neće biti, bez obzira što se sve karte namijenjene hrvatskim navijačima nisu prodale."

Izvor: Index.hr