Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dobio na poklon dres HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski, zlatko dalić
Sinoć se u Livnu održala promocija Knjige izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića "Rusija naših snova" (Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu), u kojoj je opisao put hrvatske reprezentacije do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Na promociji su uz mnogobrojne uzvanike nazočili i izvršni dopredsjednik HŠK „Zrinjski" Mostar Danko Šulenta, direktor HŠK Zrinjski Ivan Beus, trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković, voditelj Nogometne Škole HŠK „Zrinjski" Mostar Dragan Perić, trener pionira HŠK Zrinjski Draženko Bogdan i izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine U-19 Slaven Musa. Tom prigodom voditelj nogometne škole HŠK „Zrinjski" Mostar izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću na poklon je uručio dres HŠK „Zrinjski" Mostar, a Zlatko Dalić obećao je da će uskoro posjetiti i Nogometnu Školu HŠK „Zrinjski" Mostar.

O knjizi su, uz Dalića, govorili i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković, bivši trener hrvatske i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Ćiro Blažević, direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a Marijan Kusić, te glavni i odgovorni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

U svom obraćanju pred mnogobrojnim nazočnima, Dalić je ponosno kazao kako je Livnjak i da se ponosi svojim Livnom.
- Nikada se nisam stidio reći odakle sam. Ovo je moj grad i ponosan sam na njega. Hvala vam na svemu. Nadam se da ćemo svi poraditi na tome da nam ovdje bude bolje i da mladi ne odlaze - istaknuo je Dalić te dodao kako je knjiga za njega, prije svega, zahvala svim igračima koji su donijeli toliko zajedništva i veselja kakvog dugo nije bilo u Hrvatskoj.

Trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković istaknuo je kako je dijelio nogometne terene i svlačionice s Dalićem, s kojim je kasnije razmjenjivao savjete u vođenju momčadi na suparničkim trenerskim klupama.
Zlatko Dalić svu zaradu od knjige daruje u humanitarne svrhe, Zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci. (Fena)