Hrvatska za prolaz mora uzeti dvije pobjede ili tući Meksiko s dva razlike

Hrvatska, Brazil, Hrvatska, Kamerun, SP Brazil, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Meksiko, Vatreni, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Meksiko, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska zemlja, BIH, belgija, FIFA,  ždrijeb za EP, ždrijeb
Nakon poraza od domaćina u prvom kolu, pobjede Meksika nad Kamerunom i remija Brazila i Meksika (0:0), Hrvatska nema puno izbora. Večeras od ponoći mora juriti pobjedu protiv Kameruna u nesportskim uvjetima u Manausu.

Gubitnik u Manausu pakira kofere

Ulozi su najveći, gubitnik sigurno ide kući, a pobjeda Hrvatsku ostavlja u igri za osminu finala. U posljednjoj utakmici bi odluka pala u međusobnom okršaju s Meksikom kojeg bi trebala svladati za eventualno drugo mjesto ako bi Brazil u posljednjem kolu očekivano pobjedio Kamerunce.

Ako ne slomi Kamerun, Hrvatska mora (barem) dvaput slomiti Ochou

U slučaju da Hrvatska protiv Kameruna izvuče samo bod, sve četiri ekipe imat će priliku u posljednjem kolu izboriti prolaz. Tada bi Kovačevi igrači morali Meksikance pobijediti s barem dva gola razlike. Koliko to može biti teško, osjetili su brazilski napadači koje je sinoć izludio nevjerojatni Ochoa.

Samo ne ždrijeb

Ako dvije ili čak tri momčadi imaju isti broj bodova kao glavni kriterij gleda se ukupna gol-razlika. Ako je i ona jednaka, tada se uzimaju u obzir međusobni susreti, prvo osvojeni bodovi u njima, zatim razlika pogodaka te na kraju i zbroj zabijenih golova. U krajnjem slučaju odlučuje ždrijeb.

index.hr