GOŠK: Sudac Zrilić dopustio da nas izmasakriraju u Tuzli

RNK Split u prijateljskoj utakmici na Podavali nadigrao GOŠK rezultatom 2:0
Motiv Tuzlaka za trijumfom u susretu 13. kola Premier lige je bio znatno veći s obzirom na njihovu poziciju na ljestvici, ali prema riječima čelnika kluba iz Gabele, u takvoj postavci domaći nisu birali sredstva kojima bi došli do tri važna boda. - Ogorčeni smo na ponašanje domaćih igrača i njihove klupe te suđenje na ovom susretu, kaže sportski direktor GOŠK-a Lujo Ilić.
Prepričavajući događanja s utakmice u Tuzli Ilić navodi uvrede s kojima su se susreli od klupe domaćina.
- Vrijeđali su i napadali našu klupu, trener Slobode Darko Vojvodić se u tome isticao, ponašanje njihovih igrača je bilo katastrofalno. Za igračke karijere i kasnije od kad sam u Upravi GOŠK-a nikad ovakvo nešto nisam doživio, govori Ilić.
Agresivnu igru o kakvoj je za Dnevni list jučer govorio i strijelac jedinog pogotka za Gabeljane, Miljenko Bošnjak, prema mišljenju Ilića nije adekvatno sankcionirao glavni sudac Robert Zrilić iz Banje Luke.
- Suci nisu dopustili grubu, nego potpuno nesportsku igru. Izmasakrirali su nam igrače, Zrilić je mogao slobodno dati sedam - osam crvenih kartona, ali je jedva povremeno posezao za žutim. S druge strane nama je svirao smiješne prekršaje u napadu. Kao da smo igrali košarku, ogorčen je bio Ilić.
Nije samo sudac Zrilić po Iliću utjecao na regularnost utakmice.
- Prvi gol smo primili iz zaleđa, bilo je to sramotno suđenje Zrilića, ali i njegovog pomoćnika Maria Vincetića iz Orašja. Dopustili su divljačko ponašanje igrača i klupe domaćina, sve je bilo na pomoć Slobodi. To nema veze s nogometom i suđenjem, ustvrdio je Ilić.
Jasno je kako će na kraju ipak ostati samo zapamćena pobjeda Slobode na koji god način ona izborena te da Gabeljani neku značajniju satisfakciju s istupom o događanjima neće dobiti. A bh. momčadi s pozicijom kao Sloboda nažalost će očito i ubuduće, a prema odavno ustaljenoj praksi našeg nogometa, nastaviti pribjegavati svim sredstvima pri ovakvim rezultatski nepovoljnim situacijama.
- Želimo da se sankcionira sudac, barem tu satisfakciju možemo dobiti. Ovo sve nema smisla i nije sport. Tražit ćemo od Saveza da pregleda snimku, Tuzlaci su pribjegli svim mogućim nesportskim stvarima kako bi dobili utakmicu, izjavio je Lujo Ilić.