GOŠK iz Gabele ispunio sva očekivanja

Lavovi od 6. prvenstvenog kola nisu padali na pozicije iz zone ispadanja, a to nisu dopustili da se dogodi ni zaključno s posljednjim.
- Nastupi mojih igrača su varirali od odličnog do skroz slabog. To je vrlo mlada ekipa, 80 posto njih nije ni nastupalo u ovom rangu natjecanja, a nije isto igrati protiv premierligaških i prvoligaških klubova. U jednom trenutku smo mislili da smo sve rješili, pa se doveli u gotovo bezizlaznu situaciju, a potom ipak osigurali ostanak. Kad se sve oduzme i zbroji mislim da smo napravili ono što se od nas očekivalo, izjavio je trener GOŠK-a Boris Gavran. GOŠK je sezonu okončao s 33 boda (8 pobjeda, 9 remija, 13 poraza) i na diobi jedanaestog mjesta s Veležom i Leotarom, momčadi od kojih su, međutim, imali bolji međusobni omjer. Gabeljani su među momčadima kojima je domaći teren, vjerojatno i zbog skoro nepostojanja pritiska koji on obično nosi, najmanje značio. Tako su po učinku podijelili s Veležom 14. mjesto na ljestvici “domaćin” sa 6 pobjeda, 4 remija i 5 poraza (22 boda). Kao gosti su ponovno s Veležom podijelili 7. mjesto uz 2 pobjede, 5 remija i 8 poraza (11 bodova). Od svih momčadi koje su za svoj status strahovale do posljednjeg kola pretrpili su najmanje poraza. Tvrda jesenska momčad svoju gol razliku je znatno pokvarila u posljednjoj trećini prvenstva (na kraju je bilo 26:43). Kalkulirajući sa sastavom GOŠK je od 23. do 28. kola primio čak 20 golova, dok su u prvih 20 utakmica prvenstva primili samo 18.
S Borisom Gavranom za kormilom GOŠK je osvojio 18 bodova, dok su zajedno Darko Dražić (prvih 5 kola) i Milomir Odović jesenas momčad ostavili s 15 bodova zalihe. Raspored je ipak išao na ruku Lavovima u proljetnom dijelu prvenstva, a od struke se očekivalo da pitanje ostanka riješi znatno ranije.
- Raspored više nije važan, ove sezone je osvojeno puno bodova na strani. Premier liga je bila dosta izjednačena i jednostavno kako bi se kome poklopio dan, tako su i utakmice završavale u korist raspoloženijeg i boljeg tima. Suđenje je bilo na vrhunskoj razini čitave sezone i, ukoliko mislimo ići prema naprijed, ovo je sigurno pravi put, rekao je Boris Gavran.

Karić najbolji pojedinac

Kao i prošle sezone, najbolji strijelac GOŠK-a je bio Mahir Karić sa 7 golova (5 u jesenskom dijelu). Ostali su djelo sljedećih nogometaša: Mirza Džafić (6), Damir Zlomislić (4), Feđa Dudić (3), Tomislav Tomić (2), Miljenko Bošnjak, Ivan Raič, Armin Helvida, Marko Grgić (1). U korist GOŠK-a su bila dosuđena dva penala tijekom sezone, a realizirali su ih Dudić i Džafić.
Po 4 asistencije su upisali Marko Grgić, Mahir Karić i Danijel Ćulum, slijede Feđa Dudić (3), Miljenko Bošnjak, Tomislav Tomić (2), Dragan Dobrić, Damir Zlomislić, Sanid Mujakić (1).
Nogometaši GOŠK-a su jedanaest puta proglašavani najboljim akterima susreta. Ta čast je pet puta pripala Kariću, a po jednom Džafiću, Grgiću, Zlomisliću, Bošnjaku, Tomiću i Danijelu Ćulumu. Vodeća snaga GOŠK-a je bio Mahir Karić, koji je i najbolje ocijenjeni igrač Lavova tijekom kompletne sezone.

Tomiću najviše nastupa

Najviše nastupa (28) u dresu GOŠK-a ove sezone je upisao veznjak Tomislav Tomić odigravši ukupno 2007 minuta. Najveću minutažu je, međutim, u 27 odigranih utakmica skupio stoper Armin Helvida (2430 minuta). Po 27 puta su nastupili i Nikola Schreng (2393 minute), Mahir Karić (2323) i Damir Zlomislić (2227). U 26 navrata zaigrao je Filip Žderić (2286), potom s 25 nastupa slijedi Vedad Šabanović (2099), s 24 Danijel Ćulum (1900)…
Struka je ove sezone koristila usluge ukupno 30 nogometaša, što ne znači da su Gabeljani imali široku klupu, jer je bilo upravo suprotno. Treneri bi se u slučaju izostanka jednog – dva igrača već nalazili u velikim problemima kako sklopiti sastav.

Lavovi među korektnijim momčadima

Igrači GOŠK-a su bili među korektnijim u Premier ligi s ukupno 2 crvena i 59 žutih kartona. Još jesenas su isključenja zaradili Mahir Karić i Damir Zlomislić. Najviše žutih kartona su dobili Tomić i Žderić, po 7. Osim njih požutili su još: Helvida 6 puta, Šiljak i Zlomislić po 5, Šreng 4, Dudić, Mus, Šabanović i Karić po 3, Bošnjak, Pehar, Ćulum i Džafić po 2, Hrkać, Kojić, Park, Raič i Mujakić po 1.

Dnevni list