Goce Sedloski: Moramo se podignuti

Goce Sedlovski, NK Široki Brijeg, Goce Sedlovski, NK Široki Brijeg

... priznao je da je ona dobro došla njegovoj momčadi "da se presabere" i da će pokušati iskoristiti to vrijeme za bolje upoznavanje pojedinaca, piše Večernji list BiH.

Upoznavanje s momčadi

- Još se upoznajemo, ali istodobno vrijedno radimo. Nemam primjedbi na zalaganje nogometaša, svi rade ozbiljno i krajnje korektno. Pojedinačno ih neću još "skicirati", bit će vremena, suviše smo kratko zajedno. Kao što ste vidjeli, igrali smo i međusobnu utakmicu na Mostarskom blatu, ali još nemam naznake tko će biti među prvom jedanaestoricom protiv Zrinjskog - rekao nam je trener Širokobriježana koji ne kuka zbog situacije u koju je momčad upala.

Igre Širokoga nisu sjajne, a u pet posljednjih utakmica jedini pogodak zabio je Bernardo Matić u 93. minuti susreta u Kaknju protiv Mladosti, a u tri posljednja susreta teško se sjetiti i pokušaja udarca na vrata suparnika:

- Onako je kako je. Nemamo mogućnosti sada tražiti igračka pojačanja, kasno je jer je prijelazni rok završen. Ljudi u klubu te sportski direktor znaju kakva bi nam pojačanja trebala, ali morat ćemo se strpjeti i čekati zimski prijelazni rok... Spomenuli smo Sedloskom Brazilca Eliomara, koji je u subotu na susretu dva sastava Širokoga odskakao trkom, igrom u oba pravca i zalaganjem, te s dva lijepa pogotka.

O Zrinjskom u superlativima

- Opet kažem, ne bih o pojedincima, pa ni o Eliomaru. Neću ni o novacima u momčadi Petru Franjiću i Stjepanu Babiću, oni su se tek priključili. Rade vrijedno kao i ostali nogometaši. Što se sastava protiv Zrinjskoga tiče, ni sam ga ne znam, rano je... Odredit ću ga tek u subotu na dan utakmice. Svi su nogometaši zasad u konkurenciji.

Novi trener Širokog Goce Sedloski o Zrinjskom je pričao samo u superlativima:

- Ne znam osobito mnogo o Zrinjskom, ali sam siguran da je u pitanju kvalitetan i ozbiljan klub. Više o Mostarcima znaju moji pomoćnici u stručnom stožeru. Ali, momčad koja je tri godine uzastopno prvak BiH sigurno ima svoje vrijednosti. Bit će jako teška utakmica. Do nje su ostala tri dana. Do tada više moramo razmišljati o sebi nego o Zrinjskom. Moramo podignuti igru na višu razinu, pojačati agresivnost, igrati kolektivnije - zaključio je Sedloski.