FUTSAL: Derbi u Mostaru, Zrinjski gostuje u Popovu Polju

Premijer Futsal liga

Večerašnjom utakmicom u Mejdanu između Salinesa i Seljaka iz Livna otvara se 5. kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

Sigurno je kako su tuzlaci veliki favoriti u ovom susretu. Salines ove godine ima ozbiljne ambicije za naslov prvaka, sigurno neće dozvoliti da mu se ponovi utakmica s Tangom na domaćem terenu. Bez ikakvog podcjenjivanja Seljaka, momčad Ive Kreze ostala je bez važnih karika iz prošle sezone, te sve osim pobjede Salinesa večeras bi bilo iznenađenje.

Sutra od 17 sati igra se drugi susret petog kola u kojem će se u Gračanici sastati Kaskada i momčad Tanga. Tu svakako možemo očekivati zanimljiv susret. Kasakada će se pred svojim navijačima pokušati iskupiti za težak poraz od Brotnja u Čitluku. S druge strane možemo očekivati jedan dobar Tango.

Nije to svakako momčad koja je krenula u prvenstvo. Pojačala se momčad Tanga, a prema informacijama kojima raspolažemo na vratima im sutra trebao stajati Omerbegović, iskusno ime domaćeg futsala i jedan od najboljih vratara koji je branio na domaćim BH parketima.

U nedjelju su na rasporedu tri zanimljiva susreta. U Popovu Polju Beli Anđeo dočekati će momčad HFC Zrinjski. Obje momčadi lošije su krenule u ovu sezonu i imaju po jedan bod na prvenstvenoj ljestvici, te nas sigurno očekuje velika borba za tri boda koja će jednu od ove dvije ekipe odvojiti sa začelja.

U Mostaru će se igrati možda i najzanimljiviji susret. FC Mostar SG Staklorad na svom će parketu dočekati Brotnjo. Repriza je to prošlogodišnjeg finala doigravanja za prvaka. Mostarci su u ovom susret sigurno favoriti, no Brotnjo je poznat kao ekipa koja igra dosta rasterećeno i srčano bez većih kalkulacija i koja se pokušava nadigravati bez obzira na protivnika. Trenutno Brotnjo ima najbolji napad lige s 28 postignutih pogodaka, no jednako tako su i primili 15, mnogo više od Mostaraca u čijoj su mreži završila samo četiri pogotka ove sezone.

U koliko bi Stari Grad slavio u ovoj utakmici pobjegao bi Čitlučanima na šest bodova razlike, dok bi se u slučaju pobjede Brotnja napravila velika gužva u vrhu ljestvice. Svakako utakmica vrijedna gledanja.

I posljednji susret 5. kola igra se u Sarajevu gdje će Centar dočekati najveće iznenađenje sezone Slogu. Centar je u ovom susretu blagi favorit, mada možemo očekivati jako zanimljivu utakmicu. Prema informacijama kojima Hercegovina.info raspolaže, Centar na polusezoni ima velike planove, tako da će pokušati prikupiti što više bodova u prvih 18. kola kako slučajno u pitanje ne bi dovodili doigravanje za prvaka. Svakako pred nama je još jedan zanimljiv futsal vikend.

08.11.2019 20:45  Tuzla FC SALINES - MNK SELJAK

09.11.2019 17:00 Gračanica MNK KASKADA - KMF TANGO

10.11.2019. 19:00 Mostar FC MOSTAR SG - MNK BROTNJO

10.11.2019 20:00 Sarajevo FC CENTAR - MNK SLOGA

10.11.2019 20:00 Popovo Polje KMF BELI ANĐEO - HFC ZRINJSKI

Hercegovina.info