FOTO  FK Željezničar-NK Široki Brijeg 2:0 - 06.08.2016

ŽELJO ŠIROKI
Utakmica na stadionu "Grbavica" počela je otovorenom igrom oba tima, što je rezultiralo velikim brojem prilika s obje strane. Ipak, Željezničar je bio opasniji protivnik, čiji su igrači od samog početka utakmice igrali izrazito ofanzivno i stvarali prilike za pogodak, piše Fena.

Domaćin je sredinom prvog poluvremena imao odlične šanse nakon nekoliko vezanih ubačaja iz kornera. Prvo je glavom prijetio Nikolić, a nekoliko minuta kasnije Stevanović, međutim golman Širokog Soldo je obranio njihove udarce.

U 37. minutu Željezničar dolazi do pogotka koji je nakon novog kornera postigao napadač Ivan Lendrić, na asistenciju raspoloženog Stevanovića. Minimalnim vodstvom Željezničara završeno je prvo poluvrijeme.

Širokobriježani su u drugom poluvremenu krenuli dosta ofanzivnije ka golu domaćina. Takva igra gostiju rezultirala je prilikama koje su propustili realizirati Crnov, Baraban i Wagner. Golman Željezničara Fejzić večeras je bio na visini zadatka.

Željezničar ubrzo uzvraća i kažnjava Široki za propuštene prilike. Igrala se 68. minuta kada drugi gol za domaći tim postiže Nikolić i postavlja konačan rezultat utakmice na "Grbavici".

Široki do kraja utakmice nije imao snage doći do izjednačenja ili smanjiti rezultatsku prednost domaćina, a porazom od Željezničara nastavljena je rezultatska kriza ovog tima, koji nakon tri odigrana kola u novoj sezoni Premijer lige BiH, još nije uspio upisati pobjedu.