EKSKLUZIVNO Nino Bule: U nogometu je sve moguće, mi vjerujemo!

Nino Bule, Dinamo, Manchester City, Liga prvaka

Pred nogometašima Dinama večeras je jedna od najvećih utakmica u novijoj povijesti. Na Maksimir večeras stiže jedna od najboljih momčadi svijeta Manchester City

Modri će večeras na punom Maksimiru pokušati napraviti čudo i izboriti proljeće u Ligi prvaka.

Stručni stožer Dinama na čelu s Nenadom Bjelicom, dobro je pripremao momčad za svaku dosadašnju utakmicu pa tako i ne sumnjamo da će igrači Dinama i večeras biti na visini zadatka.

Jedan od Bjelicinih pomoćnika na klupi, Čapljinac Nino Bule koji najbolje zna kako diše Modra svlačionica, smatra kako je sami večerašnji susret veliki napredak za Dinamo. 

-O motivaciji uopće ne treba govoriti. U usporedbi s proteklim godinama, da nam je netko rekao da će se Dinamo u zadnjem kolu protiv Manchester Citya boriti za drugi krug Lige prvaka, mislim da je to samim tim veliki napredak. U prošloj godini napravili smo iskorak u Europskoj ligi, a evo ove godine i u Ligi prvaka. Sve ide jednom uzlaznom putanjom i nastojat ćemo na tome i ostati, kaže Nino Bule za Hercegovina.info.

Grad opet diše za Dinamo, atmosfera na Maksimiru sigurno će ponovno biti fantastična?

-Najzaslužniji za to su naši igrači, koji su svojim igrama podigli ljestvicu visoko, da nam jedan neriješen rezultat protiv Šahtara ili pobjeda Atalante djeluju kao neuspjeh i tu smo pozitivno sami sebi krivi i to je lijepo.

Koliko Dinamo mogu zavarati medijski natpisi da Manchester City dolazi u "rezervnom" sastavu?

-Moram priznati da čitamo te medijske natpise, ali se osobno samo nasmijem na to. To su sve profesionalci i prema našim informacijama oni dolaze u najjačem sastavu. Gledali smo sinoć Inter i Barcelonu, gdje su u Barceloni igrali gotovo svi, 'ajmo reći, igrači iz "drugog plana", pa izbace Intera.

 

Kako će se riješiti izostanci na stoperskoj poziciji?

-Istina je da imamo određenih problema uoči današnje utakmice, što se tiče sastava. Nedostaju nam Perić, Teophile i Leovac. U ovoj utakmici smo se odlučili na iskusnije igrače. Tako će Ademi preseliti na poziciju stopera, jer Nenad ne želi da jedan mladi Gvardiol, bez obzira na njegovu veliku kvalitetu, izgori u jednom ovakvom susretu. Puno je godina ispred Gvardiola i nije ova utakmica nešto što će označavati njegovu karijeru.

City su iznenadili i Sahtar i Atalanta, može li to večeras učiniti i Dinamo?

-Nadamo se i vjerujemo u to, no tijek utakmice će također odrediti i Manchester City. Moramo priznati da su oni apsolutni favoriti u ovoj utakmici. Oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu i bilo što drugo najavljivati bilo bi možda malo i nerealno. No, u nogometu je sve moguće vidjeli smo to jako puno puta i u to nešto moguće mi danas vjerujemo.

Ako se večeras ne uspije, Europa će ostati uspješna, iako će ostati mali žal sa utakmicom sa Sahtarom kući.

-Odmah vas tu moram prekinuti, nema nikakvog žala. Mi smo uspjeli s ovim rezultatom, s pet osvojenih bodova u ovoj skupini i s devet postignutih pogodaka. Momčad smo pripremili da ovu utakmicu uživa. Liga prvaka je najelitnije natjecanje na svijetu i naši dečki su pokazali da mogu tu igrati, a sve ostalo su odlučivale nijanse i mi smo zadovoljni upravo s tim da smo došli u poziciju da nijanse odlučuju, da li je penal, da li je primljen gol u 98. minuti, sve je ovo jedan veliki pomak za nas.

Ono što je Nenad Bjelica najavljivao nakon izvlačenja grupe, to se i ostvarilo, nitko nije nadigrao Dinamo.

-Kada smo izvukli ovu skupinu, Nenad je kazao da ćemo se boriti za drugo mjesto i to se ostvarilo. Bez obzira kako večerašnja utakmica završi mi smo zadovoljni, ali naravno da uvijek želimo više, kazao je Nino Bule u razgovoru za Hercegovina.info.