Dinamo u prilici postati najgora momčad u povijesti Lige prvaka!

Ako se Jurčić uoči početka grupne faze Lige prvaka, gledajući popis protivnika, nadao da može ušićariti koji bod, sada je prisiljen spustiti letvicu. I to toliko nisko da ne ostane zapamćen kao trener najgore momčadi u povijesti ovog natjecanja.

Maccabi Haifa i Deportivo su jedina dva kluba koja dosad nisu zabila nijedan gol u grupnoj fazi otkad je uspostavljen ovaj sustav natjecanja. No, Deportivo je u sezoni 2004./05. dvaput odigrao 0-0 i time osvojio dva boda. Maccabi je pak prije dvije sezone imao šest poraza i gol-razliku 0-8, koju je Dinamo već "nadmašio".

Neslavni rekord u vlasništvu je moskovskog Spartaka. U sezoni 2002./03. zabilježili su gol-razliku -17. Odmah do njih, sa -16, "ističu" se Levski (2006./07.) i Žilina (2010./11.). Ako na Santiago Bernabéuu bude neugodno, a moglo bi biti, Dinamo će ovim biserima ozbiljno zaprijetiti. Inače, dosad je 12 klubova upisalo svih šest poraza u grupnoj fazi, među njima i Partizan prošle sezone, ali i ugledniji klubovi poput Bayera i kijevskog Dinama.

Izvor: jutarnji list