FOTO  Da ga nema trebalo bi ga izmisliti: Vladimir Skočajić Taramba

Predpioniri Zrinjski Velež

Mostar je dao veliki broj nogometaša koji u gradu na Neretvi uživaju status nogometne legende. Jedan od njih je svakako i Vladimir Skočajić, popularni Taramba. O njegovim igračkim umijećima napisano je puno, a dovoljno je reći da je s matičnim Veležom osvojio dva kupa bivše države i da je bio jedan od onih zbog kojih su navijači dolazili na stadione. Njegove dobre igre odvele su ga u inozemstvo, ali nije dugo izdržao vani i vratio se u svoj Mostar gdje je najsretniji.

Legenda kaže da se jedom igraču i danas vrti u glavi (nećemo ga imenovati) koliko ga je Taramba izvozao po terenu iako je ta utakmica odigrana prije tri desetljeća. Nakon igračke karijere okušao se i kao nogometni trener.

U teškim vremenima prvi je trener koji je odveo HŠK Zrinjski do europskih natjecanja, a danas obavlja funkciju koordinatora za mlađe uzraste u HŠK Zrinjski. Popularni Taramba svakodnevno je na stadionu u potrazi za talentima i budućim nogometnim zvijezdama. Gdje god da se pojavi plijeni veliku pozornost, jer svi žele čuti njegovo mišljenje o mladim igračima i njihovom talentu. Njegovom oku teško da mogu promaći talentirani mladi igrači kojih je uvijek bilo u Mostaru, a dok je Tarambe Zrinjski ne treba brinuti za svoje mlađe kategorije kojima on sjajno koordinira.

Ne tako davno jedan dužnosnik Zrinjskog za Tarambu je rekao: Da ga nema trebalo bi ga izmisliti i ta rečenica baš slikovito opisuje nogometnu ikonu Mostara i Hercegovine.

Hercegovina.info