Brojni dolasci u Zrinjski na početku prijelaznog roka

Srđan Stanić, Stadion HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH, Stadion HŠK Zrinjski, Srđan Stanić, Stadion HŠK Zrinjski, Srđan Stanić, Stadion HŠK Zrinjski
"Ozbiljni" klubovi u akciju su stupili odmah po završetku jesenske sezone, pokušavajući ući u drugi dio sezone spremniji. Ali, siromaštvo u većini klubova diktira im uvjete kod "nabave robe", tj. većina njih nastoji nekoga prodati negdje u inozemstvo, kako bi popunili rupe u proračunu.

Brojni dolasci u Zrinjski

Problem je što zanimanja za njihove "eksponate" ima jako malo, jer je Premijer liga godinama na svjetskoj ljestvici vrijednosti iznad 100. mjesta. Prvak Zrinjski sklopio je sporazum s Mariborom o prelasku vratara Pirića u Ljudski vrt, ali to tek na ljeto, pa će Pirić proljetnu polusezonu provesti u Mostaru. Bandić, drugi vratar Zrinjskog, prešao je u Široki Brijeg, dok je bivši vratar s Pecare Soldo potpisao za Zrinjski. Njega (valjda) čeka mjesto među vratnicama kad Pirić ode u "deželu". Zrinjski je kupio i Kadušića (Sarajevo) Stanića (Željezničar), Gržana (Istra), te posudio iz Dinama mladog Džijana... Ode li Bilbija u Švedsku (Brommapajka), Pod Bijeli će brijeg bivši napadač s Koševa Stojčev, (možda) i nadareni Hairlahović (Sloboda). Koplja se i dalje lome oko (ne)odlaska Ćavara u Maribor i Kataneca u Olimpiju (Slovenija), a otišli su Kukoč, Jazvin i Mrkajić. Čini se da je Adžem, trener Željezničara sretan što se "riješio" Stanića, pa kaže da je zadovoljan sadašnjim kadrom i da mu ne trebaju pojačanja! Ni na Koševu neće puno trgovati. S napadačem Ahmetovićem produljili su ugovor. Žele dovesti bivšeg topnika Radnika Obradovića i bivšega reprezentativca Crne Gore i člana Rijeka Šofranca (jesenas Cercl Brugge, Belgija). U Krupu je stigao Vojnović (Rudar P), a otišli su Barić (Došk) i Vidović (?), te vratar Ilić na posudbu (Kozara). Borac bi rado kupio od Sarajeva Ivetića, a došli su Majkić (Velež, jesenas Švedska) i Dujaković (Sloboda, Gošk, Jedinstvo Bi...). Galešić je odbio ponudu za odlazak na Cipar (Aradippou), ali Karić je otišao (Olimpik). Iz Radnika nema vijesti o odlascima i dolascima, dok je Mladost dovela napadača Pandžu (Fes - Maroko, ranije Olimpik, Dinamo, Sarajevo).

Problemi za Slobodu i Čelik

Čelik i Sloboda u problemima su raznih vrsta, pa gotovo i nemaju vremena razmišljati puno o pojačanjima. Ipak, Sloboda bi htjela dovesti Šećerovića iz Mladosti. S Tušnja su otišli (po)najbolji, Krpić (Švedska) i Ordagić (Norveška). Otići se i Hairlahović... Čelik nije uspio zadržati Mahmutovića, najboljeg igrača (Sloga SH). U Gošk su došli Barić (Krupa), Pehar (Zrinjski), Hasanhodžić (Čelik), a otišli Sušić (?), Radeljić (?) i Bošnjak (Sloga SH)... Vitez su napustili Peko (Široki) i Karić (Olimpik). Prijelazni je rok tek počeo, pa se očekuje kako će biti još puno promjena.

Vecernji.ba