Blaž Slišković: Protiv Čelika napadački od prve minute

press zrinjski
Vodeći Zrinjski ugostiti će ekipu Čelika koja trenutačno drži jedanaesto mjesto na ljestvici.

Prvenstvenu pauzu nogometaši Zrinjskog iskoristili su za sudjelovanja na turniru u Donjim Vinjanima. U polufinalu su odigrali 0:0 s NK Rudešom, da bi nakon jedanaesteraca slavio hrvatski prvoligaš 5:4. Zrinjski je u susretu za treće mjesto pobijedio domaćina 5:0.

"Pet-šest dana boravili smo u Međugorju, i sudjelovali smo na turniru u Donjim Vinjanima, gdje smo odigrali dvije utakmice. Po mom mišljenju kvalitetne kada je u pitanju igrački kadar koji u ovom dijelu prvenstva nije puno igrao. Cilj nam je bio provjeriti trenutačnu formu tih igrača, i njihove mogućnosti. Sada imamo puno bolji uvid u trenutačnu formu igrača koji su manje vremena proveli na terenu, na koga se u ovom trenutku može ozbiljnije računati, na koga ne. Netko je iskoristio te dvije utakmice da se nametne, netko nažalost nije. Imamo sigurno jasniju sliku forme igračkog kadra, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni s onim što smo vidjeli u ove dvije utakmice", kazao je trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković i dodao:

"Iskoristili smo neke treninge za taktičku dio rada, jer tu imamo određenih problema u zadnjoj liniji. U pojedinim trenucima nam se događaju neke greške, gdje smo kažnjeni u Vitezu. Iz dvije pojedinačne greške primili smo dva gola, koje su nedopustive za jednu ekipe koja pretendira za prvo mjesto. Na tome smo dosta radili, i kroz razgovor ukazali na te greške i poslije na terenu. Najvažnije je da igraču te greške pokažete na terenu, da on shvati kako vi uzalud ne govorite bez argumenata. Kada mu to pokažete na terenu i postavite ga kako je trebao biti, onda igrač shvati tu grešku. Vjerujem da poslije će naučiti lekciju i da se te greške u budućnosti neće ponavljati".

Slišković vjeruje kako će Zrinjski i nakon pauze nastaviti nizati pobjedama. Plemići su slavili u prethodne tri utakmice, a prije nove reprezentativne stanke očekuju ih domaće utakmice s Čelikom i Mladosti, te gostovanja kdo Goška i Željezničara.

"Teško je predidvjeti razvoj događanja u sljedeće četiri utakmice. Sigurno da su naša očekivanja i ambicije uvijek najviše. Objektivno iz ove četiri utakmice ako mislimo da zadržimo prvo mjesto moramo osvojiti maksimalan broj bodova. Naravno da gostovanja u Gabeli i na Grbavici će biti teška, ali mislim da smo kvalitetna i sposobna ekipa da se s gostovanja vratimo s maksimalnim učinkom. Naravno kako Mladost i Čelik moramo shvatiti veoma ozbiljno, i da uđemo u utakmicu ambiciozno s motivom kojega ne nedostajemo. Želimo održati ovu prednosti, ili je povećati ako je to moguće u odnosu na ostale konkurente", poručio je trener Zrinjskog.

Iako Zrinjski u susret s Čelikom ulazi kao veliki favoriti, Slišković je svjestan kako Plemići do pobjede mogu samo uz maksimalan angažman svih 90 minuta.

"Na papiru su nam upisani bodovi, ali nije to baš tako. Ovo razdoblje sam iskoristio da bi kroz neke razgovore s ekipom upozorio igrače da ne shvate Čelik kao ekipu koja je došla unaprijed se predati u Mostaru. Čelik nije ekipa koja je započela prvenstvo prije mjesec i pol, gdje su imali raznih problema. Sada je to druga ekipa koja se konsolidirala, koja igra kvalitetnije i doveli su par dobrih igrača. Bit će sigurno teška utakmica i očekujem Čelik orijentiran na obranu s mogućnošću da prijete iz kontre, gdje imaju opasne Kouadija i Mahmutovića. Mi smo na treninzima radili da napravimo presing od samog početka utakmice, da im ne dozvolimo da razviju kontru i polukontru, i ako se tako budemo ponašali ne vjerujem da će nam napraviti problema", rekao je Slišković.

Trener Zrinjskog istaknuo je kako neće biti velikih promjena u sastavu. Najavio je da će nastupiti igrači iz zadnje i ofanzivne linije koji su igrali u Vitezu, ali je zato otvorio mogućnost promjena u veznoj liniji.

Utakmica između Zrinjskog i Čelika igra se u subotu u 19.30 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Pogled.ba