Bivši nogometaš Zrinjskog Ivan Lendrić nastavlja karijeru u Belgiji

Ivan Lendrić nije se jučer pojavio na prvom okupljanju Bijelih, ali njegov izostanak nikoga nije iznenadio. Solinski Torres napušta Hajduk i već je dogovorio o odlazak u Waregem.

- U ponedjeljak sam obavijestio čelne ljude Hajduka da se neću pojaviti na prvom okupljanju. I ne samo na prvom okupljanju. Ne vraćam se u Hajduk, sve je dogovoreno s Waregemom i vjerujem da me ništa neće spriječiti da se 20. lipnja pojavim na početku priprema belgijskog prvoligaša - kazao je 20-godišnji Lendrić i pritom dodatno pojasnio svoj status:

- Nisam potpisao za Waregem, ali sve smo dogovorili. Razgovarao sam s predsjednikom kluba i trenerom Waregema, a od Hajduka sam službeno zatražio raskid ugovora.

Ugovor s Hajdukom ima do lipnja 2013. godine, ali kako se u protekle dvije nije naigrao, odlučio se na odlazak s Poljuda. U proteklom prvenstvu upisao je 19 nastupa i 4 pogotka. Ali nije prošla sezona razlog zašto se Lendrić odlučio na odlazak.

- Tri godine nisam dobio pravu priliku. Zašto sam išao na posudbu u BiH ligu, zašto nisam još od priprema kod Reje u siječnju 2010. dobio prigodu? Stalno sam bio u drugom planu, a mislim da nisam zaslužio takav tretman.

Uvjereni ste da se status neće promijeniti sljedeće sezone u pomlađenom Hajduku?

- Ne vjerujem da će biti promjena. Moram otići iz Hajduka da bih se dokazao kao igrač.

Lendrićeva želja je jasna, dapače i dogovor s Waregemom, ali da bi se priča zaokružila, potrebno je rastati se od Hajduka s kojim ga još veže godina dana ugovora. Dobije li raskid ugovora na temelju dvije neisplaćene plaće (6.000 eura), Lendrić može besplatno u Waregem. U protivnom Belgijanci će morati platiti odštetu.

U kojem iznosu, stvar je dogovora s Hajdukom. Poznato je da Splićani za Lendrića potražuju 1,5 milijuna eura, ali isto tako je jasno da Belgijanci nisu spremni napuniti račun Hajduka u takvom iznosu. Platežni maksimum Waregema za Lendrića procjenjuje se na 400.000 eura. Za Jelavića, perspektivnog napadača na pragu 22. godine, u ljeto 2007. platili su 500.000 eura. U sličnoj poziciji danas je i Lendrić koji u kolovozu puni 21 godinu.

- Za sve bi bilo bolje da se dogovorimo oko odštete. Naravno, u realnim okvirima. Ne pada mi napamet svađati se s Hajdukom, klubom u kojem sam proveo duge godine - naglasio je Lendrić.

Sportske.jutarnji.h