FOTO  Benjamin Dizdarević, kapiten pionira Veleža: Mislim da možemo do titule

Velež - Željezničar

Borba za naslov prvaka u pionirskoj kategoriji nikad nije bila neizvjesnija. Za naslov se bore Zrinjski, Velež i Brotnjo, ali ne treba otpisati ni Čapljinu jer se nalaze svi unutar pet bodova.

Jedan od glavnih igrača pionirske selekcije Veleža je i kapiten Benjamin Dizdarević. Trenirati je počeo prije sedam godina u Veležu gdje je prošao sve kategorije.

Pioniri Veleža nalaze se trenutno na trećem mjestu u ligi sa tri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim. Jesi zadovoljan rezultatima i kakva su očekivanja u nastavku polusezone?

- Poprilično sam zadovoljan rezultatima ove polusezone iako smatram da smo u nekim utakmicama mogli pružiti i više. U nastavku prvenstva očekujem puno bolje igre i da svojim radom i zalaganjem možemo stići ekipu Zrinjskog te ponoviti prošlogodišnji uspjeh i osvojiti naslov prvaka.

Svojim igrama i zalaganjem na terenu dobio si poziv i za reprezentaciju grada Mostara:

- Da, dobio sam poziv za reprezentaciju grada Mostara za nastup u Beču gdje smo ostvarili odličan rezultat te smo osvojili treće mjesto.

Svog uzora vidi u bivšem kapitenu Barcelone i jednom od ponajboljih igrača u povijesti tog kluba:

- Uzor mi je Carles Puyol kojeg sam pratio od malih nogu i smatram ga jednim od najboljih obrambenih igrača svijeta, a najviše mi se sviđa njegova požrtvovnost na terenu te odičan pregled igre.

Tko ti je najveća podrška u životu, a posebno u nogometu?

- Najveća podrška su mi moji roditelji koji su tu uvijek uz mene, a zatim i svi treneri u klubu kojima se ovim putem zahvaljujem, a posebno treneru Đurasoviću.

Mlađe kategorije prošlih godina trenirale su u teškim uvijetima, ali to se promjenilo te sada imate odlične uvijete za rad:

- Da, postavljanjem umjetne trave ostvareni su uvjeti za kvalitetniji rad na treninzima što se vidi i na rezultatima. Kao kapiten želio bi se zahvaliti upravi kluba koja nam je ovo sve omogućila.

Kakve su ti ambicije i ciljevi u nastavku karijere?

- Prvi cilj mi je da zaigram za prvi tim Veleža što mi je san od malena, kao i da dobijem poziv za reprezentaciju BIH, a nadam se da ću to svojim radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama ostvariti. Kasnije bi se volio oprobati u nekom klubu u inostranstvu.

HERCEGOVINA.info